16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Hazánkban is terjed a brit vírusmutáció: hamarosan ez lesz a leggyakoribb variáns – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem csak megjelent, terjed is a brit mutáns koronavírus Magyarországon. Ezt pécsi virológusok mutatták ki.

Itthon is kimutatták a brit vírusmutációt 5 embernél / Fotó: Pexels

Itthon is kimutatták a brit vírusmutációt 5 embernél / Fotó: Pexels

Az általuk vizsgált minták 5 százalékában volt jelen a mutáció. Kemenesi Gábor virológus azt mondta az RTL Híradónak, hamarosan ez lesz a leggyakoribb variáns, de nem mindegy, hogy ez milyen gyorsan következik be, mert befolyásolhatja a kórházakra nehezedő nyomást.

Itthon is kimutatták a brit vírusmutációt, amelyet valószínűleg karácsony előtt hozhattak haza a külföldön járt magyarok. A Pécsi Tudományegyetem laborjában a virológiai csoport kutatói erről a Facebook-oldaluán írt.

A mutációt egy kelet-magyarországi reprezentatív mintában mutatták ki először. A 100 vizsgált mintából összesen ötben volt jelen. Kemenesi Gábor szerint ez lehet nagyjából az országos átlag is, azonban azt még vizsgálják, hogy vajon mikor kerülhetett be hazánkba a vírus.

“December 14. és december 17. között terjedő vírusvariánsokra hasonlít a legjobban, tehát jó eséllyel egy karácsony előtti megbetegedésláncból hurcolhatták haza” 

– magyarázta Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa.

A virológus szerint idővel ez a vírus ezen változata lehet a domináns, amit lassítani kell, ugyanis a mutáció terjedése befolyásolhatja a kórházakra nehezedő nyomást.

“Hogyha a betegek száma megugrik, az országosan fog valószínűleg megjelenni és ez minden egészségügyi intézményt ugyanúgy fog tulajdonképpen érinteni” – mondta Zacher Gábor az RTL Híradónak, aki a Hatvani Kórház Covid intenzív osztályán dolgozik. Az orvos már a harmadik hullámot is emlegeti.

A Pécsi Tudományegyetem virológusa hangsúlyozta, hogy az oltás az új mutáns ellen is véd.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nemzeti gyásznap – Ma az aradi vértanúkra emlékeztünk

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartanak ma az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulója, október 6. alkalmából. A...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...