0.7 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Havas Henrik egy szexuális ragadozó (Exkluzív interúk az ügy szereplőivel! Olvasd el és nézd meg!)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Baukó Éva azzal vádolta meg Havas Henriket, hogy szexuálisan zaklatta. Azt állítja, hogy többek közt Havas miatt siklott ki az élete, részben miatta lett depressziós. A vádakra Havas érdemben nem reagált: sőt, azt mondta, finoman fogalmazva nem érdekli az, hogy mit mond Baukó Éva, és lesz…rja. Mindenesetre nem perel.

Baukó Éva kedden a TV2 Tények című műsorában azt mondta, hogy Havas Henrik szexuális ragadozóként viselkedett vele – emlékeztetett az Origo.hu. Amikor a fiatal nő asszisztensként dolgozott nála, anális szexet kért tőle, és cserébe azt ígérte, hogy fizet Baukónak. Akkor sem hagyta abba a zaklatást, amikor a nő erre kérte, sőt Havas erre megfenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét – írja a portál.

Havasnak az ATV-n két műsora is fut jelenleg. A portál megkérdezte Németh Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, hogy lesznek-e következményei a vádaknak. A vezérigazgató azt mondta, hogy az erőszak minden fajtáját elutasítják, de a konkrét ügyben egyelőre a televíziónál hivatalos eljárás nem indult, ettől függetlenül tájékozódnak az érintettektől.

Havas Henrik Baukó Éva vádjaira azt mondta: „Nem minősítem ezt az egészet. Sz…ok bele! Évike néha előjön ezzel a történettel, mondja a magáét. Én nem beszéltem vele, nem is fogok, azt pedig ugye nem képzeli, hogy annyit foglalkozom az üggyel, hogy perre vigyem?”

Jogvédők felháborodtak Havas szexista megjegyzésén. Pökhendi, arrogáns, méltatlan a helyzethez – így értékelte Havas Henrik reagálását Spronz Júlia, a Patent jogvédő egyesület jogsegély szolgálati vezetője az Origónak. Szerinte Havas általános viselkedéséből kiindulva könnyen lehetnek igazak a vádak, és nagyon csalódott, hogy ezt ma még így lehet kezelni, ahogy Havas teszi. „Egocentrikus, azt hiszi, hogy többlet joga van a nők felett, akit megkíván, annak rendelkezésre kell állnia” – jellemezte Havas viselkedését Spronz Júlia.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus az Origo megkeresésére azt mondta, hogy ez egy elég komoly ügy, és megérdemelt volna egy normális választ, de Havas Henrik nem így tett. A nőket kellene annyira tisztelni, hogy ha egy ilyen vád elhangzik, akkor legalább a dolog súlyához méltóan, érdemben nyilatkozzon az illető. Nemcsak az adott vád miatt, hanem a többi olyan nő miatt is, akik ilyen helyzetbe kerülnek – tette hozzá a szexuálpszichológus.

Jómagam hosszú ideje felhívtam a figyelmet arra, hogy mindenkinek el kell mondania, hogy mi a véleménye a zaklatásokról. Magyarországon az elfojtás a jellemző, míg az Európai Parlamentben élénk vita folyt erről a témáról – mondta Gurmai Zita, az MSZP volt EP-képviselője az Origo megkeresésére. Elmondta, ezzel a dologgal foglalkozni kell, és ez csak a jéghegy csúcsa. Gurmai szerint Havas Henriknek, ha nem történt semmi, akkor is tisztességesen kell válaszolnia, ha pedig történt bántalmazás, akkor el kell ismernie, és bocsánatot kell kérnie.

Ezt mondják Havas Henrikről, aki lesz.rja, hogy mit állít áldozata

Baukó Éva azzal vádolta meg Havas Henriket, hogy szexuálisan zaklatta. Azt állítja, hogy többek között Havas miatt siklott ki az élete, részben miatta lett depressziós. A vádakra Havas érdemben nem reagált: sőt, azt mondta, finoman fogalmazva nem érdekli az, hogy mit mond Baukó Éva, és lesz.rja. Mindenesetre – jellemző módon – nem perel.

Baukó Éva kedden a TV2 Tények című műsorának azt nyilatkozta, hogy Havas Henrik szexuális ragadozóként viselkedett vele. Amikor a fiatal nő asszisztensként dolgozott nála, anális szexet kért tőle, és cserébe azt ígérte, hogy fizet Baukónak. Akkor sem hagyta abba a zaklatást, amikor a nő erre kérte, sőt Havas erre megfenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét.

Havasnak most az ATV-n van két műsora is. Megkérdeztük Németh Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját arról, hogy lesznek-e következményei a vádaknak. A vezérigazgató az Origónak azt mondta, hogy az erőszak minden fajtáját elutasítják, de a konkrét ügyben egyelőre a televíziónál hivatalos eljárás nem indult, ettől függetlenül tájékozódnak az érintettektől.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Megkerestük Lőrinczy Györgyöt, a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, aki saját színházában átélt egy hasonló zaklatási ügyet. Kerényi Miklós Gábor művészeti vezetőről derült ki, hogy fiatal táncosokat, énekeseket zaklatott. Közös vonás mindkét ügyben az, hogy sem Kerényi Miklós Gábor, sem Havas nem akar perelni – nyilvánvalóan van félnivalójuk, tarthatnak attól, hogy a per hatására új tanúk és új áldozatok is előkerülnek. Lőrinczy György az első névvel nyilatkozó áldozat megjelenése után kirúgta Kerényi Miklós Gábort. (Egyébként nem perel két másik, lebukott szexuális zaklató sem – Marton László és Varnus Xavér sem.)

Lőrinczy György azt mondta, hogy a Havas-üggyel kapcsolatban nem kíván nyilatkozni, de miután a Kerényi Miklós Gábort érintő zaklatási eljárás lezárult, ismertetni fogja a vizsgálat eredményeit.

Havas védekezése a legprimitívebb védekezés

Havas Henrik Baukó Éva vádjaira azt mondta: „Nem minősítem ezt az egészet.

Sz..ok bele!Évike néha előjön ezzel a történettel, mondja a magáét. Én nem beszéltem vele, nem is fogok, azt pedig ugye nem képzeli, hogy annyit foglalkozom az üggyel, hogy perre vigyem?”

Jogvédők felháborodtak Havas szexista (egykori áldozatát nagyképűen leévikéző) megjegyzésén.

Pökhendi, arrogáns, méltatlan a helyzethez”– így értékelte Havas Henrik reagálását Spronz Júlia, a Patent jogvédő egyesület jogsegély szolgálati vezetője. Szerinte Havas általános viselkedéséből kiindulva könnyen lehetnek igazak a vádak, és nagyon csalódott, hogy ezt ma még így lehet kezelni, ahogy Havas teszi.Egocentrikus, azt hiszi, hogy többlet joga van a nők felett, akit megkíván, annak rendelkezésre kell állnia”– jellemezte Havas viselkedését Spronz Júlia.

Soma, az ismert televíziós személyiség, énekesnő szintén pökhendinek nevezte Havas Henriket, de szerinte Havas pökhendisége senkit nem lep meg.Ez a legprimitívebb védekezés, bárki követhet el hibákat, be lehet vallani”– mondta Soma.Szerinte Havas csak a külvilág felé mutatja azt, hogy nem érdekli az ügy, neki is van lelke, ami biztosan feszíti belülről.Soma azt is mondta, hogy nem szívesen lenne most Havas Henrik helyében.

Baukó Éva
Forrás: Instagram / Baukó Éva

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus az Origo megkeresésére azt mondta, hogy ez egy elég komoly ügy, és megérdemelt volna egy normális választ, de Havas Henrik nem így tett.

„A nőket kellene annyira tisztelni, hogy ha egy ilyen vád elhangzik, akkor legalább a dolog súlyához méltóan, érdemben nyilatkozzon az illető.

Nemcsak az adott vád miatt, hanem a többi olyan nő miatt is, akik ilyen helyzetbe kerülnek”– tette hozzá a szexuálpszichológus.

Megkérdeztük Eszenyi Enikőnek, a Vígszínház igazgatójának véleményét is Havas reakciójáról, de e-mailünkre egyelőre nem válaszolt. Eszenyi Enikő színházában volt főrendező Marton László, aki szintén szexuális zaklatással bukott le. Marton először lemondott, majd Eszenyi kirúgta a színházból. Egyébként sok, a közéletben szerepet vállaló nőt felhívtunk, hogy kommentálják Havas reakcióját. Színésznőket, tévéseket, közszereplőket. Szinte kivétel nélkül fel voltak háborodva Havas példátlan reakcióján, de különböző okokból nem akartak nyilatkozni.

Gurmai Zita: Havas Henriknek tisztességesen kell válaszolnia

Megkerestük Gurmai Zitát, az MSZP volt EP-képviselőjét, az Európai Szocialista Párt nőszervezetének elnökét is, mit szól Havas viselkedéséhez.

„Jómagam hosszú ideje felhívtam a figyelmet arra, hogy mindenkinek el kell mondania, hogy mi a véleménye a zaklatásokról. Magyarországon az elfojtás a jellemző, míg az Európai Parlamentben nagyon élénk vita folyt erről a témáról” – mondta Gurmai Zita. „Ha a vezető politikusok nem mernek beszélni az erőszakról, akkor mit tehet az egyszerű ember?” – tette fel a kérdést. „Engem annyira felzaklatott ez a másfél órás EP-vita, hogy meg kellett nyilvánulnom ebben az ügyben. Én megkönnyebbültem ez után a kiállás után” – tette hozzá. Elmondta, ezzel a dologgal foglalkozni kell, és ez csak a jéghegy csúcsa.

Gurmai szerint Havas Henriknek, ha nem történt semmi, akkor is tisztességesen kell válaszolnia, ha pedig történt bántalmazás, akkor pedig el kell ismernie, és bocsánatot kell kérnie.

„Olyan időket élünk, amikor nem lehet megtenni, hogy legyintsünk ezekre az esetekre” – tette hozzá az MSZP volt európai parlamenti képviselője.

Baukó Éva szerint tanúk vannak arra, hogy Havas hazudik
Most akkor Baukó Éva Havas Henrik Személyi asszisztense volt, vagy sem? Mind a ketten mást mondanak.

Gyorsítja a pártszakadást a Jobbikban a Havas-Vona könyv

Havas Henrik épp most írt PR-könyvet Vona Gáborról, az antiszemita Jobbik elnökéről, akit megpróbálnak szalonképessé tenni a baloldali szavazóknak. Havas botránya azonban még a Jobbikban is sokakat felháborított. Sőt, egyes hírek szerint a Jobbikon belüli pártszakadást csak erősíti, gyorsítja a Havas-könyv.

Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón azt mondta, amikor Baukó Éva vádjairól kérdezték: „Havas Henriktől egyébként is el vagyunk határolódva, tehát Havas Henrik az senki a Jobbikban, nem tudunk az ő cselekedeteiért felelősséget vállalni” – mondta Dúró Dóra, a nyíltan antiszemita és közben baloldali fordulatot végrehajtó Jobbik országgyűlési képviselője arra a kérdésre, hogy Baukó Éva valóságshow-szereplő zaklatással vádolta meg Havas Henriket.

Havas Henrik médiaismereteket tanított a szegedi egyetemen, egyébként emiatt hívatja magát úton-útfélen tanár úrnak. Megkérdeztük a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és Médiatudományi Tanszékét, hogy indítanak-e vizsgálatot, hogy kiderüljön Havas Henrik náluk is követette-e el szexuális zaklatásokat. Ha válaszolnak, megírjuk.

Havas Henrik egy szexuális ragadozó

Havas Henrik szexuális ragadozóként viselkedett vele – mondta Baukó Éva a TV2 Tények című hírműsorának adott interjúban. A televíziókban is gyakran szereplő fiatal nő egy Facebook-bejegyzésben azzal vádolta meg a tévériportert, hogy zaklatta, amikor asszisztensként nála dolgozott. Havas anális szexet kért és cserébe azt ígérte, hogy fizet Baukónak. Akkor sem hagyta abba a zaklatást, amikor a nő erre kérte, sőt, Havas erre megfenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét.

Baukó Éva azért jelentkezett Havas Henrikhez asszisztensnek, mert mindig is vonzotta a média világa. Azt mondta, Havas kezdetben udvarias volt vele, ebédelni is meghívta, de ez hamar megváltozott. Egyik nap munka után behívta az irodájába, bort töltött, és anális szexet kért tőle, mert “ő azt nagyon szereti”.

Havas Henrik
Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Később azt mondta Baukó Évának, hogy legyen a barátnője és akkor fizeti az albérletét és a tanulmányait is. Azt is mondta, hogy neki vannak ilyen barátnői. Miután Baukó kérte, hogy hagyja békén, Havas megígérte, de aztán két nap múlva újra kezdte a zaklatást. Végül megfenyegette: azt mondta neki, hogy a médiában sosem lesz helye, ha nem fekszik le vele.

„Az italba menekültem, pánikbeteg lettem” – mondta Baukó Éva. Azt hitte, az elmúlt években sikerült feldolgoznia az esetet, de a most nyilvánosságra került zaklatások híre újra előhozta a borzalmas élményt. „Amikor megláttam a képernyőn, vagy egy cikket róla, hányingerem lett” – mondta Baukó.

Forrás: hirado.hu, origo.hu, noklapjacaffe

Videók: youtube

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Gladiátor – videó

Amikor a nagy tekintélyű, elismert római hadvezért, Maximust elárulja és családját meggyilkolja a császár hataloméhes fia, Commodus, gladiátorként...

Moszkva szerint Ukrajna egy civil kórházra mért csapást Luhanszkban

Az orosz védelmi minisztérium szombati közlése szerint Ukrajna szándékos rakétacsapást mért egy Luhanszk megyei kórházra Novoajdar városban, a...

Szexi bikiniben mutatta meg tökéletes alakját Barta Sylvi.. – kép

Barta Sylvia a napokban ünnepelte az 53. születésnapját, ennek alkalmából pedig egy wellness hotelben kapcsolódott ki férjével, követőinek...

Megjöttek az ötös lottó nyerőszámai – Ki lett gazdag ma Magyarországon?

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták...