12.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Hatmilliárd eurónyi „gyorsítót” küld az EU

Dátum:

Megosztás:

Hatmilliárd euróval (2 295,6 milliárd forint) támogatná az Európai Unió a nyugat-balkáni országokat annak érdekében, hogy végre tudják hajtani az európai integrációhoz szükséges reformokat – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn Szkopjéban.

A Vesti.mk északmacedón hírportál beszámolója szerint Ursula von der Leyen azt mondta: Észak-Macedóniának, Albániának, Koszovónak, Szerbiának, Montenegrónak és Bosznia-Hercegovinának meg kell ragadnia az EU-bővítés lehetőségét, és azon kell dolgoznia, hogy összehangolja normáit az unióéval.

Rámutatott: az Európai Uniónak a régióra vonatkozó bővítési tervében szerepel, hogy megnyitná közös piacát a szabad áruforgalom, szállítás és energetika területén. Brüsszel egyúttal azt szeretné, ha a térség országai egymás előtt is megnyitnák piacaikat.

Észak-Macedóniáról szólva az Európai Bizottság elnöke közölte: az ország politikusainak össze kell fogniuk, és módosítaniuk kell alkotmányukat azoknak az elvárásoknak megfelelően, amelyeket Bulgária támasztott, hogy így minden akadály elháruljon Szkopje uniós csatlakozása elől.

A közös sajtótájékoztatón Dimitar Kovacsevszki északmacedón miniszterelnök abbéli reményének adott hangot, hogy 2030-ra országa az Európai Unió teljes jogú tagjává válhat.

A nyugat-balkáni látogatáson tartózkodó Ursula von der Leyen a következő napokban Szerbiába, Koszovóba, Bosznia-Hercegovinába és Montenegróba is ellátogat.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

L.L. Junior: Fejek hullottak

L.L. Juniorhoz is eljutottak a vállalkozását érő kemény negatív vélemények: alkalmazottaktól vált meg, egy hónapig minden nap személyesen...

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...