11.5 C
Budapest
2024. február. 23. péntek

Hatékony mennyezet szigetelés a költséghatékonyság biztosítására

Dátum:

Megosztás:

Az energiatakarékosság kérdésköre egyre gyakrabban kerül előtérbe, amire megéri kiemelt figyelmet fordítani. Ebből a szempontból a nyílászárók cseréje mellett, a mennyezet szigetelés is kulcsfontosságú tényezőnek nevezhető. Bár a falakon keresztül is jelentős hőveszteség alakulhat ki, de alapvetően a meleg felfelé törekszik, ezért itt érdemes útját állni. Szerencsére a modern építészeti megoldások révén már számos mód létezik arra, hogy a meleg levegőt bent tartsuk. Ezeket okosan alkalmazva, még a parasztház felújítás is történhet a hosszú távú költséghatékonyság jegyében.

Hová kerüljön a mennyezet szigetelés?

Az újkori építészeti eljárásoknál már alapvető a mennyezet szigetelés beépítése, de a régi ingatlanok esetében gyakran mellőzték ezt. Szerencsére az utólagos kialakítás semmilyen kihívást sem jelent, csak azt kell eldönteni, hová kerüljön az. A leginkább előnyös a padlástérbe való elhelyezés. A gerendák között kiválóan meglapulnak a kőzetgyapot és üvegvatta paplanok. Van mód lépésálló polisztirol használatára is, amennyiben tervben van a tetőtér beépítése. Az eleve magas belterű lakásoknál állmennyezet kialakításával köthető egybe a mennyezet szigetelés nagy hatékonysággal. Ugyanakkor a manzárd kiképzés sem elvetendő lehetőség, amivel a térkihasználás is javítható a mennyezet szigetelés mellett.

Történjen körültekintően a parasztház felújítás!

A szigetelés a parasztház felújítás alkalmával sem maradhat el. Itt, amire megéri figyelni, hogy csak lélegző termékeket szabad használni, valamint kiemelt figyelmet kell szentelni a vízzárásra is, úgy a tető, mint a talaj irányából. Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak azok az építészeti kivitelezések, amiknek a keretében a fő hangsúly a parasztház felújítás területére esik. A hagyományos építészeti stílust érdemes eredeti állapotában megőrizni, de ugyanakkor a jelen kor igényei szerint berendezni, módosítani. Kimondottan hangulatos otthon teremthető meg ilyen formában, nem mellesleg megspórolható a bontással és újjáépítéssel járó idő és anyagi veszteség. Szakember bevonására viszont mindenképpen szükség lesz a témában.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este egy romantikus vígjáték – Randiguru – videó

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta)....

Olcsóbb és teljes körű hozzáférést szeretne az Xbox Game Pass előfizetőknek a Microsoft

Csak azoknak kell a teljes árat fizetniük, akik kitartanak az Xbox-szal rivalizáló játékkonzolok mellett. Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával...

Brutális állatkínzás Hajdú-Biharban: fejbe lőtt kutyát találtak – 18+

Egy budapesti állatkórházban próbálják megmenteni a püspökladányi kutyát. A püspökladányi Mancsmentő Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán osztott meg egy...

Ahogy drágul az üzemanyag, egyre sűrűbben fordul elő, hogy a benzinkúton fizetés nélkül akarnak távozni..

Fizetés nélkül távozni nem csak a boltokból szokás, a szarkák gyakran a benzinkutakat is úgy hagyják ott, hogy...