7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Hátborzongató: tragikus sorsú Titanic-utas levele került elő az óceánból

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Titanic utasa lehetett 109 éve annak a levélnek az írója, amit 2017-ben halásztak ki Kanada partjainál. Most a kutatók elemzik az üzenetet.

Az 1912. áprilisában tragikus módon elsüllyedt Titanic utasa lehetett annak a levélnek az írója, amit Kanada partjainál, egy palackban mosott partra a víz.

Az eset még 2017-ben történt, a kutatók azóta elemzik a levél valódiságát.

A Titanic utasa dobhatta a vízbe a palackpostát

A Titanic utasa dobhatta a vízbe a palackpostát
Fotó: Pixabay

Az üzenetet állítólag a tizenkét éves Mathilde Lefebvre írta, aki az édesanyjával és a testvéreivel utazott harmadosztályon Amerikába, hogy az édesapjához és kint élő testvéreihez csatlakozzanak a szabad világban.

A kislány, a testvérei és az édesanyja azonban 1912. április tizenötödikére virradóra a vízbe vesztek, amikor az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic egy jéghegynek ütközött, majd az óceán mélyére merült. A 2207 utasból 1503-an hunytak el a tragédiában, nagyrészt harmadosztályon utazó utasok – az az osztályszint, ahová Mathilde is tartozott.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A feltehetően a kislány által írt levélben ez áll:

„Ezt a palackot az Atlanti-óceán közepén dobom a tengerbe. Néhány nap múlva megérkezünk New Yorkba. Ha valaki megtalálja, vegye fel a kapcsolatot a liévini Lefebvre családdal.”

A régészek ellenőrizték a levél, a palack, és az azt lezáró dugó anyagát, és ebből úgy tűnik, hogy azok összhangban vannak a dátummal. Ez ugyanakkor nem zárja ki, hogy hamisítvány legyen, mert valaki felhasználhatta a régi anyagokat a levél hamisításához, évekkel a hajó elsüllyedése után is, sőt, akár 1912-ben is hamisíthatta valaki a levelet, mert akkoriban nagy érdeklődés övezett minden, a Titanickal kapcsolatos hírt – írja a Travelo.

A tudósok mindemellett elemzik a levélben szereplő kézírást és a nyelvhasználatot is, ami első ránézésre a 20. század elején jellemző kézírásnak tűnik, de nem mindenhol felel meg annak, amit a gyerekek akkoriban a francia iskolákban tanultak.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Viszont az sem valószínű, hogy a palack, amit az Atlanti-óceán közepén, egy hajóról dobtak le, az végül Új-Brunswickben és nem Európában köt ki, de nem is lehetetlen, hogy ez megtörténjen, mint Daniel Bourgault, az egyetem oceanográfia professzora elmondta.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...