20.1 C
Budapest
2023. szeptember. 23. szombat

Hátba szúrtak egy rendőrt intézkedés közben a müncheni pályaudvaron

Dátum:

Megosztás:

Rendőri intézkedés közben, teljesen váratlanul szúrtak hátba egy rendőrt München főpályaudvarán. A 23 éves elkövetőt a többi utas fogta le, amíg az erősítés a helyszínre nem ért. A német sajtóban müncheni lakosként írtak a tettesről, akiről időközben egy sokakban kérdéseket felvető kép is megjelent.

Müncheni rendőrök a hét elején éppen igazoltattak valakit a bajor város főpályaudvaron, amikor az egyik intézkedő rendőrt hirtelen hátba szúrták egy késsel. A hatóságok szerint a támadó nem az a férfi volt, akit a járőrök ellenőriztek. A közelben lévő szemtanúk azonnal lefegyverezték az elkövetőt, és addig nem is engedték elmenekülni, amíg a rendőri erősítés meg nem érkezett. A sérült rendőrt kórházba szállították, az orvosok szerint a nyaka és a válla között érte a szúrás, az áldozat állapotát a klinikán stabilizálták.

A müncheni pályaudvar kívülről.
Fotó: PA

Az elkövetőről a német sajtó azt írta, hogy egy Münchenben született német állampolgár.

A Bild című német napilap azonban a támadást követő napon megosztotta az őrizetbe vett férfi fényképét, ami miatt sokakban kérdőjelek merültek fel. A 23 éves férfi ugyanis lehet, hogy német útlevéllel rendelkezik és Münchenben született, de a kommentelők szerint biztosra vehető a migrációs háttér. A rendőrség szerint nem ideológiai támadásról van szó, az elkövető pszichés betegséggel küzd. A müncheni rendőrség vezetője szerint tarthatatlan, hogy egyre többször vállnak támadók céltáblájává az egyenruhát viselő rendőrök.

Balra az őrizetbe vett „müncheni” férfi.
Fotó: Facebook

A jogállamnak minden eszközzel fel kell lépnie, hogy a munkájukat végző rendőröknek ne kelljen magukat veszélyben éreznie

– mondta Hubertus Andra rendőrfőnök.

Forrás Ripost.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep – Ne nézz fel! (Don’t Look Up) – videó

amerikai tragikomikum, vígjáték Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen...

Új idegenhonos meztelencsigafajok jelentek meg Magyarországon

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) munkatársai elsőként jelezték öt meztelencsigafaj hazai jelenlétét, vagy megerősítették...

Itt a Microsoft Copilot, az MI-alapú virtuális asszisztens

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President & Consumer Chief Marketing Officer – 9/21 – 11am ET Épp most lépünk be...

Így látják a magyar egészségügy helyzetét a VOSZ szakértői

A magánegészségügyi szolgáltatók addig nem tudnak komplex, a fekvőbeteg-ellátás minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, amíg az állami finanszírozás...