21.9 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Hatalmi harc folyik Ukrajnában Zelenszkij és Klicsko között..

Dátum:

Megosztás:

Zelenszkij és Klicsko korábban sem voltak puszipajtások, most még kevésbé azok.

A múlt héten három ember meghalt egy Kijev elleni légicsapásban, és a tragédia miatt az ukrán politika egyik legjelentősebb konfliktusa, Volodimir Zelenszkij elnök és Vitalij Klicsko kijevi polgármester párharca ismét  nyilvánossá vált

 írja a waz.de.

Three Killed, 16 Wounded In Overnight Attack Russian Missile On Kyiv
Hárman meghaltak egy Kijev elleni légitámadásban a múlt héten. Fotó: STR

A légitámadás áldozatai azért voltak kinn az utcán, mert a legközelebbi óvóhelyet zárva találták. Zelenszkij a kijevi városvezetést tette felelőssé, mondván, „ilyen szintű hanyagságra nincs mentség. A vizsgálat során kiderült, hogy az óvóhelyek mintegy negyedéhez nehéz hozzáférni.

European leaders gather for European Political Community Summit in Moldova
Zelenszkij elnök a városvezetést hibáztatja az óvóhelyek állapota miatt. Fotó: DOGUKAN KESKINKILIC

Zelenszkij Klicsko felelősségére utalt, ő ellenben rámutatott, hogy a tíz kijevi városrész vezetői közül kilencen az elnöki párt tagjai. Kinevezésük a Zelenszkij-kormány javaslata alapján történt, Klicskónak nincs tényleges beleszólása az ügyekbe, és nem is mentheti fel őket.

International Summit Of Cities And Regions In Kyiv
Vitalij Klicsko szerint a tíz kijevi városrész vezetői közül kilencen az elnöki párt tagjai. Fotó: MAXYM MARUSENKO

A kijevi katonai közigazgatás jelenlegi vezetőjét, Serhij Popkot is személyesen Zelenszkij nevezte ki, aki a hadiállapot idején gyakorlatilag Klicsko felettese.

Zelenszkij 2019-es hivatalba lépése óta Klicsko többször is a menesztés küszöbén állt, de nehéz leváltani, hiszen a kijeviek választották meg.

Zelenszkijnek nemcsak azért van gondja Klicskóval , mert közel áll elődjéhez és politikai ősriválisához, Petro Porosenkóhoz, hanem azért is, mert a volt ökölvívó világbajnoknak elnöki ambíciói is vannak.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Puskás Aréna Szoborparkban, hogy egy felejthetetlen koncerten vehessen részt.

Nem csalás, nem ámítás, idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerencsejáték Zrt. nagyszabású és ingyenes eseményét, a...

A kutatók kiderítették, meg kell-e mosni a rizst főzés előtt

A rizs Ázsiában és Afrikában több milliárd ember számára alapvető élelmiszer. A világ számos ikonikus ételének összetevője. Univerzális vonzereje...

Meghalt egy kislány – videó

Felfoghatatlan tragédia: magára rántotta a tévét és meghalt egy kislány Videó Magára rántotta a tévét, meghalt egy másfél éves kislány...

Földet ért a különleges minta a világűrből – videó

Földet ért vasárnap Utah állam területén az OSIRIS-Rex amerikai űrszonda által begyűjtött aszteroidaminta. A NASA amerikai űrkutatási hivatal élő...