5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekBelföldi hírekHatalmas tűz tombol a Hortobágyon: helikopterekről oltják a lángokat

Hatalmas tűz tombol a Hortobágyon: helikopterekről oltják a lángokat

Tegnap óta közel ezer hektár égett le.

Nagyiván, 2017. augusztus 4.
Honvédségi helikopterrel oltják a lángokat 2017. augusztus 4-én a Hortobágyon, Nagyiván térségében, ahol több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park. Az augusztus 3-án délelõtt keletkezett tûz oltásán egész éjjel dolgoztak a tûzoltók, augusztus 4-én kora reggel két, 3 ezer liter víz szállítására alkalmas honvédségi helikopter is érkezett a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hatalmas tűz tombol a Hortobágyi Nemzeti Parkban, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyiván közelében.

Nagyiván, 2017. augusztus 4.
Tûzoltók dolgoznak a Hortobágyon, Nagyiván közelében keletkezett tûz oltásán 2017. augusztus 4-én. A település közelében több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park. Az augusztus 3-án délelõtt keletkezett tûz oltásán egész éjjel dolgoztak a tûzoltók, augusztus 4-én kora reggel két honvédségi helikopter is érkezett a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint még csütörtök délelőtt csaptak fel a lángok, és azóta összesen közel ezer hektár (zömében nádas) éget le.

Lakott területet szerencsére nem fenyeget a tűz, körülbelül hatszáz szarvasmarhát azonban biztonságosabb helyre kellett terelni.

Az oltásában 9 járművel összesen mintegy 40 tűzoltó vesz részt.

Munkájukat erőgépek és két katonai helikopter is segíti. Utóbbiak egyenként 3 ezer liter vizet képesek felülről a lángokra önteni.

Forrás: 24.hu

Képek: mno.hu, haon.hu, 24.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work