Home Főhírek Gazdaság Hatalmas öröm éri a vállalkozókat január 1-től! .. Euróban és amerikai dollárban...

Hatalmas öröm éri a vállalkozókat január 1-től! .. Euróban és amerikai dollárban is fizethető lesz az iparűzési adó..

0
iparuzesi ado, vallalkozasinfo

Január 1-jétől euróban vagy amerikai dollárban is lehet fizetni az iparűzésiadó-előleget és az iparűzési adót

– derül ki a Magyar Közlöny 155. számában hétfő éjjel kihirdetett, 366/2022. számú kormányrendeletből.

helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló kormányrendelet szerint az adózók a 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzési adóelőleg és helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségüket a Magyar Államkincstár által a helyi iparűzési adót bevezetett illetékes önkormányzat, illetve – a különleges gazdasági övezetbe tartozó adózó esetén – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére e célból euró vagy amerikai dollár devizanemben történő adófizetésre nyitott számlára történő átutalással is teljesíthetik.

A legfrissebb hírek itt!

A kormányrendelet rögzíti, hogy az átutalt összeget a Magyar Nemzeti Bank aktuális árfolyamán váltják forintra és utalják át az illetékes önkormányzatnak, vagy a NAV számlájára. Az átváltáskor nem az átutaláskori, hanem a beszedési számlán történő jóváíráskor aktuális árfolyam lesz a mérvadó.

A rendelet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló 2022. évi VI. törvény hatályvesztéséig marad hatályban.

mti-, adozona nyomán

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás