13.7 C
Budapest
2024. április. 21. vasárnap
HomeFőhírekGazdaságHatalmas öröm éri a vállalkozókat január 1-től! .. Euróban és amerikai dollárban...

Hatalmas öröm éri a vállalkozókat január 1-től! .. Euróban és amerikai dollárban is fizethető lesz az iparűzési adó..

Január 1-jétől euróban vagy amerikai dollárban is lehet fizetni az iparűzésiadó-előleget és az iparűzési adót

– derül ki a Magyar Közlöny 155. számában hétfő éjjel kihirdetett, 366/2022. számú kormányrendeletből.

helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló kormányrendelet szerint az adózók a 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzési adóelőleg és helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségüket a Magyar Államkincstár által a helyi iparűzési adót bevezetett illetékes önkormányzat, illetve – a különleges gazdasági övezetbe tartozó adózó esetén – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére e célból euró vagy amerikai dollár devizanemben történő adófizetésre nyitott számlára történő átutalással is teljesíthetik.

A legfrissebb hírek itt!

A kormányrendelet rögzíti, hogy az átutalt összeget a Magyar Nemzeti Bank aktuális árfolyamán váltják forintra és utalják át az illetékes önkormányzatnak, vagy a NAV számlájára. Az átváltáskor nem az átutaláskori, hanem a beszedési számlán történő jóváíráskor aktuális árfolyam lesz a mérvadó.

A rendelet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló 2022. évi VI. törvény hatályvesztéséig marad hatályban.

mti-, adozona nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem