1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Hatalmas migránsáradatot hoz a Brexit

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Theresa Mayék valószínűleg nem gondoltak bele, milyen kellemetlen következményei lehetnek a Brexitnek: a kilépést követően ugyanis több ezer migráns jelenhet meg Doverben és környékén.

Az uniós tagállamokat jelenleg köti a dublini egyezmény: eszerint hivatalosan a migránsokat abban a tagállamban kell elhelyezni, ahol először beléptek az EU területére. Ezt a megállapodást sokan kritizálják, hiszen így a közösség „határországaira” helyeződik a nyomás, míg a belső tagállamok fellélegezhetnek. Viszont ha a britek kilépnek, minden, az EU-ból kiutasított migráns újra próbálkozhat náluk a menedékkérelmével.

De Maynek egy másik megállapodás miatt is fájhat a feje: az Egyesült Királyságnak eddig lehetősége volt a Le Touquet-egyezmény értelmében arra, hogy az országukba tartó migránsok kérelmeit még akkor vizsgálják, mikor azok Franciaország táboraiban állomásoznak. Így azokat, akiket amúgy kiutasítanának az Egyesült Királyságból, soha nem is engedtek át a határon. Az új francia elnök, Emmanuel Macron azonban közölte, hogy vissza fogja vonni ezt a franciák számára előnytelen megállapodást. Így pedig a “Dzsungel” és a többi spontán migránstábor könnyen átkerülhet Calais-ból Doverbe és a többi dél-angliai kikötővárosba.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...