2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Hatalmas lyuk keletkezett a Napban, egy geomágneses vihar közelít..

Dátum:

Megosztás:

Több napon keresztül is érezni lehet majd annak a geomágneses viharnak a hatását, ami a Napból közelít felénk.

Az amerikai időjárás-előrejelző központ riasztást adott ki egy kettős napkitörés miatt. A tudósok egy jelentős veszélyre figyelmeztetnek: a Földet egy, a Napból érkező geomágneses vihar éri el.

napkitörés, nap
Fotó: Pixabay

A Nap légkörében a kitörés során egy hatalmas lyuk keletkezett. Ez lehetővé tette, hogy a töltött részecskék nagy erővel távozzanak a naprendszerünkbe, azon keresztül pedig hozzánk. Bár az ilyen napkitörések nem ritkák, de az igen, hogy mellé még erős napszél is párosul.

Az a Földre nézve is érezhető hatást fog kiváltani, ami akár több napig is eltarthat. A vihar miatt a nagyfrekvenciás rádiójelek elveszhetnek, valamint a műholdak működése is problémába ütközhet. Sőt az USA egyes részein, például New Yorkban, Washingtonban és Wisconsinban északi fényhez hasonló jelenségeket is okozhat.

A tudósok jelenleg nem értik teljesen ezt a furcsa jelenséget, de néhány ember nagy magasságban vagy repülőgépen ülve ki lehet téve a naprészecskék okozta erős sugárzás kockázatának. Az emberi szervezetre gyakorolt hatását pedig még nem vizsgálták kellőképpen – írja a Daily Star.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...