8 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Hatalmas felfedezés: megvan a negyedik dimenzió, és nem az idő az – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Ez óriási áttörést jelenthet nemcsak a tudományos világban, de a mindennapi életünkben is.

Európai és amerikai tudósok nagyjából egy időben fedezték fel a negyedik térbeli dimenziót. A korszakalkotó eredményről a Nature című tudományos folyóirat számolt be. Az ott publikált tanulmányok szerint

laborkörülmények között sikerült reprezentálniuk a világunk egy új, ismeretlen részét. Ez a felfedezés alapjaiban változtathat meg mindent, amit eddig a négydimenziós valóságról tudtunk.

A jelenlegi ismeretek szerint az általunk ismert világegyetemet háromdimenziósnak tartjuk, amiben a tárgyaknak szélessége, hosszúsága és magassága van. A most felfedezett negyedik dimenzió ezzel szemben a tárgyak kiterjedését írja le. A felfedezésnek fontos következményei lehetnek nemcsak a tudományos világban, de mindennapi életünkre nézve is.

A kutatók ugyan még nem léptek át egy korábban még nem ismert térbe, de a módot már megtalálták arra, hogy megértsék a negyedik dimenzióban tapasztalható jelenségeket és tanulmányozzák azokat.

Ezt is elsősorban matematikai alapú áttörések révén tették.

A kísérletek egyik részében a tudósok a könnyű részecskék viselkedését tanulmányozták egy speciális üveg és fény segítségével. A fizikai bemenetek elektromos töltéssel való szimulálásával megfigyelték, hogyan viselkedett a fény, mely idő alatt szabálytalanságok sokaságára lettek figyelmesek: például visszapattant a szélekről. A szabálytalanságok többsége az eddigi ismeretek szerint nem lehetett volna megfigyelhető, hacsak nem a negyedik dimenzióra jellemző paraméterek miatt nem.

Ez a videó demonstrálja a felfedezés gyakorlati lényegét:

 

Forrás: Szeretlek Magyarország/ HVG

Címkép: Pixabay

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...