8.9 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóHatalmas büntetést kaphat, ha ennél a táblánál a gázra lép

Hatalmas büntetést kaphat, ha ennél a táblánál a gázra lép

Tetemes büntetésre számíthat az az autós, aki azt gondolja, hogy a település vége tábla feloldja az úton korábban elhelyezett sebességkrolátozási előírást. Több ilyen „kombináció” van az ország útjain.

Az alapjarat.hu olvasója szúrta ki, hogy Székesfehérváron van egy olyan táblakombináció, amelyet simán el lehet véteni. A lényeg, hogy ha egy településen belül az adott úton van egy sebességkorlátozó tábla, jelen esetünkben 60-as, akkor azt az úton következő helységnévtábla nem oldja fel. Magyarán nem lehet onnantól 90-nel haladni.

A legfrissebb hírek itt!

A kulcs, hogy a két tábla között nincs útkereszteződés és feloldó tábla sem, azaz ezen a szakaszon továbbra is 60-nal szabad csak haladni. Ráadásul itt, a szembe oldalon egy nagyobb parkoló van, ahol simán állhat egy traffipax még akkor is, ha a következő kereszteződés viszonylag hamar érkezik. Kisebb falvakban azonban sokkal hosszabb ilyen szakaszok találhatók.

A szaklap hivatalos autóiskolás magyarázatot is ad: „a korlátozás érvényben marad, a tábla hatályát útkereszteződés vagy korlátozás feloldó tábla oldja fel”.

Nyitókép: Fotó: Google.maps
infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work