16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Hatalmas botrány, elképesztő kegyeletsértésre derült fény a szentendrei hullaház körüli botrányban – A Hadházy által megosztott videó elképesztő állapotokról tanúskodik, az ügyben vizsgálat indult… – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szentendre — Csaknem a plafonig érnek a hűtetlenül tárolt koporsók a szentendrei halottasházban – ez látható abban a videóban, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé péntek reggel.

A megrázó felvételeket mobiltelefonnal készítette egy meg nem nevezett informátor, aki aztán eljuttatta azt a képviselőhöz. A videón körülbelül húsz koporsó látszik a halottasház egyik belső helyiségében. Ezeket egymásra pakolva, négy sorban helyezték el, némelyik koporsóra fedél nélkül, közvetlenül az elhunytak fekete zsákba burkolt holttestére pakolták a következőt.

A videó készítésének pontos időpontja nem ismert, de Hadházy Ákos szerint a közelmúltban készült.

– Jól látható a rendkívüli zsúfoltság, informátorom szerint normális esetben egyáltalán nem ilyen állapotok szoktak lenni ebben a halottasházban – mondta a Blikknek a politikus, aki nem kívánta felfedni a forrás kilétét.

– A videón látható halottakat abban a helyiségben hűteni sem lehet, hiszen a videó elején látható nagy fehér ajtó mögötti hűtőkamra is betelt. Ebből a szempontból szerencse, hogy tél és hideg van – tette hozzá.

Az informátor Hadházy szerint azt állította, hogy van olyan koporsó is a felvételen, amelyben Budapest II. és XII. kerületéből odaszállított holttestek nyugszanak. Az elhunytak közül elmondása szerint többeket is otthonukban ért a halál. Feltételezhetően közöttük is vannak koronavírusban elhunyt emberek, mert az informátor szerint a rájuk érvényes szigorú protokoll szerint szállították őket a halottasházba.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere a videó megtekintése után azonnali tájékoztatást kért és vizsgálatot rendelt el a temetési szolgáltatást elvégző céggel szemben, majd helyszíni szemlét is tartott.

Hadházy Ákos nem árulta el, hogyan jutott a felvételhez, de állítja, több is van még nála. /Fotó: MTI Varga GyörgyHadházy Ákos nem árulta el, hogyan jutott a felvételhez, de állítja, több is van még nála. /Fotó: MTI Varga György

Hadházy Ákos az elmúlt hetekben többször is említést tett arról, hogy sok megrázó felvételt kapott a különböző kórházakban és halottasházakban uralkodó állapotokról, ezeket azonban korábban nem osztotta meg a nyilvánossággal. Felmerül a kérdés, hogy miért ezt, és miért most adta közre.

– Azért most, mert egyre inkább gyűlnek azok a benyomások az emberben, és a bizonyítékok is, hogy eltitkolják a valós adatokat – válaszolt az országgyűlési képviselő, aki elsősorban arra akarta felhívni a figyelmet, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit a hatóságok állítanak. Ezért döntöttem úgy, hogy a többihez képest kevésbé megrázó videót nyilvánosságra fogom hozni – mondta Hadházy.

A szevi.hu oldal megkereste a temetőt üzemeltető Interwork Kft-t. A cég vezetője megdöbbentő választ adott a magától értetődő kérdésekre.

„Hogy mi az oka ennek? A világjárvány, a Covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába” – mondta el Simon Zsolt, a cég vezetője.

Elmondása szerint a halottak a jogszabálynak megfelelően vannak tárolva, máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni. Hozzátette, szerinte a kialakult helyzetnek az az oka, hogy ünnepek és hosszú hétvége is volt.

Elvégezték a szemlét

Január 8-án lezajlott a halottasházban az a helyszíni szemle, amit Fülöp Zsolt polgármester rendelt el. A bejárás résztvevőit már nem az a kép fogadta, ami a több nappal ezelőtt feltöltött videón látható. A népegészségügyi hivatal képviselője a nyilvántartás alapján megállapította, hogy az ott lévő elhunytak egyike sem Covid-betegségben halt meg.

A halottasházban a szemle során 10 elhunyt volt, nem kegyeletsértő módon elhelyezve. A halottasház két helyiségből áll, az egyik helyiségben két elhunyt volt, de a hűtő meghibásodott. A másik helyiségben nyolc elhunyt volt. Hét elhunytat lezárt koporsóban helyeztek el, egyet külön egy nyitott koporsóban.

„Megdöbbentő és kegyeletsértő” – Plafonig állnak a nyitott koporsók a szentendrei halottasházban

A Hadházy Ákos által közzétett videón nyitott koporsókat raktak egymásra, hogy elférjenek a halottak / Illusztráció: MTI - EPA

A Hadházy Ákos által közzétett videón nyitott koporsókat raktak egymásra, hogy elférjenek a halottak / Illusztráció: MTI – EPA

Szentendre polgármestere vizsgálatot rendelt el a videón látható kegyeletsértő állapotok miatt, illetve jelenleg is helyszíni szemlét tart a halottasházban.

Csaknem a plafonig érnek a koporsók a szentendrei halottasházban – ez látható abban a videóban, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé péntek reggel. A mobiltelefonnal készült felvételt egy meg nem nevezett informátor juttatta el a képviselőhöz. A megrázó videón – amelyet kegyeleti okokból nem mutatunk be – nagyjából húsz koporsó látszik a halottasház egyik belső helyiségében. Ezeket egymásra pakolva, négy sorban helyezték el, némelyik koporsóra fedél nélkül, közvetlenül az elhunytak fekete zsákba burkolt holttestére pakolták a következő koporsót, hogy legyen elég hely.

Részletek a Facebook-on:

https://www.facebook.com/hadhazyakos/photos/a.488526337924881/3333402720103881/?type=3

A videó készítésének pontos időpontja nem ismert, de Hadházy Ákos szerint a közelmúltban készült.

– Jól látható a rendkívüli zsúfoltság, informátorom szerint normális esetben egyáltalán nem ilyen állapotok szoktak lenni ebben a halottasházban – mondta a Blikknek a politikus, aki nem kívánta felfedni a forrás kilétét. – A videón látható halottakat abban a helyiségben hűteni sem lehet, hiszen a videó elején látható nagy fehér ajtó mögötti hűtőkamra is betelt. Ebből a szempontból szerencse, hogy tél és hideg van – tette hozzá.

Az informátor Hadházy szerint azt állította, hogy van olyan koporsó is a felvételen, amelyben a fővárosból odaszállított holttestek nyugszanak. Az elhunytak közül elmondása szerint többeket is otthonukban ért a halál. Feltételezhetően közöttük is vannak koronavírusban elhunyt emberek, mert az informátor szerint a rájuk érvényes szigorú protokoll szerint szállították őket a halottasházba.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere a videó megtekintése után azonnali tájékoztatást kért és vizsgálatot rendelt el a temetési szolgáltatást elvégző céggel szemben. A járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával jelenleg is helyszíni szemlét tart a Sztaravodai úti köztemetőben. A vizsgálat tapasztalatairól a polgármesteri titkárság tájékoztatása szerint közleményt adnak ki. Erről a Blikk is beszámol majd.

Hadházy Ákos az elmúlt hetekben többször is említést tett arról, hogy sok megrázó felvételt kapott a különböző kórházakban és halottasházakban uralkodó állapotokról, ezeket azonban korábban nem osztotta meg a nyilvánossággal.

Felmerül a kérdés, hogy miért ezt és miért most adta közre.

Hadházy Ákos szerint sokkal aggasztóbb a járványhelyzet, mint ami eljut az emberekhez / Fotó: MTI / Soós LajosHadházy Ákos szerint sokkal aggasztóbb a járványhelyzet, mint ami eljut az emberekhez / Fotó: MTI / Soós Lajos

– Azért most, mert egyre inkább gyűlnek azok a benyomások az emberben, és a bizonyítékok is, hogy a kormány titkolózik, és eltitkolja a valós adatokat. Hónapokon keresztül hiába próbáltam tőlük olyan alapvető adatokat megkapni, hogy melyik kórházban hány elhalálozás történt – válaszolt az országgyűlési képviselő. Hadházy szerint Müller Cecília országos tiszti főorvos valótlansággal próbálta őt leszerelni, amikor azt állította: nem állnak az operatív törzs rendelkezésére ilyen adatok.

– Elsősorban arra akartam felhívni a figyelmet, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit a hatóságok állítanak, és arra is, hogy ilyen titkolózással szemben nem tudjuk az ellenzéki feladatainkat rendesen ellátni. Ezért döntöttem úgy, hogy a többihez képest kevésbé megrázó videót nyilvánosságra fogom hozni – mondta Hadházy, aki szerint sok olyan felvétele is van, ami annyira felkavaró, hogy azt majd csak egy esetleges hivatalos vizsgálat során tárja a hatóságok elé.

Lapunk elérte az ügyben érintett temetkezési vállalkozót, aki azzal hárította el az érdeklődésünket, hogy nincs ideje nyilatkozni.

A halottasházakban tapasztalható zsúfoltság egyébként nem meglepő, hiszen a KSH statisztikái szerint hetente sok százzal többen hunynak el az országban a koronavírus-járvány miatt, mint a korábbi években. A növekedés több héten is közel a duplája volt a hivatalosan koronavírusban elhunytak számának.

„Én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába” – Megszólalt a szentendrei temetkezési vállalkozó a halottasházból kikerült videóról..

A Sztravoda úti köztemetőben vizsgálódik az önkormányzat / Fotó: Google maps

A Sztravoda úti köztemetőben vizsgálódik az önkormányzat / Fotó: Google maps

A túlzsúfolt halottasházat üzemeltető cég vezetője nem látott semmi rendkívülit a videóban, amiben egymáson fekszenek a nyitott koporsók a hűtőkamra melletti szobában

Nagy megbotránkozást keltett Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ma reggel közzétett videója, amiben egy szentendrei halottasházban uralkodó áldatlan állapotokat mutatja be.

A felvételen mintegy húsz koporsót lehet látni bezsúfolva a halottasház egyik termébe; hogy mind elférjen, több koporsóra nem raktak fedelet.

A követező koporsót így közvetlenül a fekete zsákban nyugvó holttestekre kellett pakolniuk.

A halottasházban akkora volt a zsúfoltság, hogy egy ezeket a koporsókat ráadásul már csak egy hűtetlen szobában tudták elhelyezni.

A temetkezési vállalkozás munkatársai délelőtt elhárították a Blikk megkeresését, de a helyi Szentendre és Vidéke portál végül meg tudta szólaltatni a cég vezetőjét. Simon Zsolt nem tagadta, hogy a felvétel valódi, de nem talált okot a megütközésre.

– Hogy mi az oka ennek? A világjárvány, a Covid.

Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak. Én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába – reagált a kegyeletsértés ügyét firtató kérdésekre a vállalkozó. A portálnak elmondta azt is, hogy szerinte a halottak tárolása megfelel a jogszabályoknak, és hogy csak a hosszú hétvége és az ünnepek miatt gyűlt össze ennyi holttest az épületben.

– Máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni – tette hozzá.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere a videó megtekintése után helyszíni szemlét rendelt el a Sztaravodai úti köztemetőben. Az erről szóló Facebook-bejegyzés alá több helyi lakos is azt írta, hogy reggel szokatlan forgalmat tapasztaltak a temető környékén.

– Én még ennyi halottas kocsit nem láttam Szentendrén mint ma. És egyik sem a temető felé ment, hanem abból az irányból jött. Gondolom, minden rendben lesz mire a helyszíni vizsgálat megkezdődik – írta egyikük. A Blikknek utána elmondta: – Amikor láttam, még nem volt tudomásom az ügyről. Csak amikor hazaértem, akkor olvastam, és így tudtam összekapcsolni a nagy mozgolódást a videóval.

egy másik szemtanú, ugyanezt tapasztalta. Azt nem tudni, a jövés-menésnek köze van-e a mai vizsgálathoz.

– A dobozos halottszállító autót autót láttam ma reggel. A 11-es főúton teljes gázzal haladt Pest felé, majd nagyjából 20 perc múlva vissza – mondta a férfi, aki több más, a városból nem ismert halottszállítót is észlelt a reggel folyamán. A halottasházban végzett helyszíni szemle eredményéről a szentendrei polgármesteri hivatal délutánra ígért tájékoztatást.

A videót nyilvánosságra hozó Hadházy Ákos a Blikknek azt mondta: azért döntött a felvétel publikálása mellett, mert felakarta felhívni a figyelmet: szerinte sokkal nagyobb a baj a koronavírus-járvány miatt, mint amit a hatóságok állítanak.

– Ezért döntöttem úgy, hogy a többihez képest kevésbé megrázó videót nyilvánosságra fogom hozni

– mondta Hadházy, aki szerint sok olyan felvétele is van, ami annyira felkavaró, hogy azt majd csak egy esetleges hivatalos vizsgálat során fogja majd a hatóságok elé tárni.

Közben a rendőrség álhírterjesztés és közbotrányokozás miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen..

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...