13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Hatalmas botrány Angliában: egy brit üzletlánc arra kényszerítette a dolgozóit, hogy koronavírusosan is menjenek dolgozni, míg akik nem voltak betegek, csak 2 napot dolgozhattak hetente, nehogy megfertőződjenek!

Dátum:

Megosztás:

A Wilko nevű, brit üzletlánc arra szólította fel a több mint húszezer alkalmazottját, hogy akkor is járjanak be dolgozni, ha éppen pozitív koronavírus tesztet adnak be. A botrányos intézkedést megszellőztető Mirorr című lap cikke után finomítottak ugyan a határozaton, de még így is botrányos, amire a dolgozókat utasítják.

Egy brit üzletlánc koronavírusos dolgozóit is bejárásra kötelezte. / Fotó: Getty Images

Egy brit üzletlánc koronavírusos dolgozóit is bejárásra kötelezte. / Fotó: Getty Images

Az új utasítás szerint, csak akkor maradhat otthon bármelyik munkavállaló, ha annyira rosszul érzi magát, hogy nem tud dolgozni.

Enyhébb, illetve a tünetmentes fertőzötteknek kötelezően előírták a munka felvételét.

Aki mégis úgy dönt, hogy koronavírusosan nem megy be, azoknak az arra a napokra járó fizetését visszatartják.

“A háztartásunkban élnek egészségügyileg kiszolgáltatott családtagjaim, ahogy a munkatársaim között is sokan veszélyeztetettek – mondta az üzletlánc egyik alkalmazottja a Mirrornak.

Megdöbbentett az új irányelvek ilyen érzéketlen értelmezése”

Nagy-Britanniában február 22-e óta nem kötelező az otthonmaradás, de a kormány öt napos karantén, vagy home office-t javasol a fertőzötteknek.

A kereskedelmi lánc szinte azonnal reagált a Mirror írására.

„Elismerjük, ha valamit elrontottunk, dolgozunk a helyzet javításán. A mai hírek rávilágítottak a Covid-19 irányelveinkkel kapcsolatos félreértésekre

– mondta Jerome Saint-Marc, a Wilko vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy felülvizsgálták az útmutatást, és mostantól az egészségesek csak heti 2 napot dolgozhatnak, elkerülve a másokkal való érintkezést és a megfertőződést!

Mirror nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...