22.7 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Hatalmas bejelentést tettek a tudósok: hátborzongató dologra bukkantak a piramisban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A gízai piramisokat még mindig a világ legtitokzatosabb építményeinek tartják.

A világ talán legtitokzatosabb építményei a piramisok, amelyeket még mindig mítoszok lengenek körül. Az egyik leglenyűgözőbb a gízai Nagy piramis, más néven a Hufu-piramis vagy Kheopsz-piramis, amely máig számos kérdést vet fel.

2017-ben nagy port kavart az archeológusok felfedezése, hogy a Hufu-piramisban hatalmas titkos kamra is van. A piramis belső szerkezetét a kutatók a ScanPyramids projekt keretében az úgynevezett müon radiográfia módszerével vizsgálták. A müon részecskék a röntgensugarakhoz hasonlóan hatolnak be az építménybe. Több száz méternyi kövön képesek áthatolni, mielőtt elnyelődnek. Segítségükkel lehetővé válik a piramis belső struktúrájának háromdimenziós feltérképezése.

A 30 méter hosszú “üres tér” vagy “üreg” a piramis 47 méter hosszú nagy galériája felett helyezkedik el. És hiába fedezték fel már két éve, eddig nem tudtak rájönni, mi célt szolgálhatott.

Az egyiptológus Bettany Hughes viszont most úgy nyilatkozott, csapatával biztosak benne, hogy még ott van a fáraó kincse. Ezen felül úgy gondolják, maga a fáraó teste is ebben az üregben található.

A piramist ugyanis Hufu temetkezési helyéül emelték, viszont sosem került elő a fáraó szarkofágja – írta a Daily Star.

Forrás: Daily Star.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Teljesült Anne Heche végakarata: nyolc ember életét mentette meg szerveivel az elhunyt színésznő

A tragikus autóbalesetben elhunyt Anne Heche végső kívánsága az volt, hogy halála esetén odaadhassa a szerveit azoknak, akiknek...

A sárgarépa előnyei – sárgarépasaláta-recept

A sárgarépa egy gyökérzöldség, amely nagy mennyiségben tartalmaz A- vitamint, K-vitamint, kalciumot, káliumot, vasat és C-vitamint. A zöldség...

Ki ne dobd a maradékot! Ezeket a tippeket felhasználva jóllakhat a család

Nincs is jobb érzés, mint amikor megmentjük a maradékot, és nem a szemetest hizlaljuk vele, hanem a saját...

Hoppá, Lagzi Lajcsi visszatér a képernyőre: megint nézhetik a Dáridót a rajongók – És van még más bejelentése is a TV2-nek, mutatjuk

Szeptember 3-án indul az ősz a 25 éves TV2-n: visszatérnek a legnépszerűbb műsorok, de bemutatkoznak új formátumok is. Díjnyertes...
facebook