Kezdőlap Főhírek Külföld Háromszor annyi a cápa a kaliforniai vizekben – videó

Háromszor annyi a cápa a kaliforniai vizekben – videó

15
bumm
kezdö oldalra

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több cápát észleltek idén eddig Dél-Kalifornia vizein, mint bármikor korábban

– írta a CBS News helyi lap.

120 víz alatti észlelőállomása van a Long Beach-i Cápalabornak San Luis Obispótól San Diegóig a kaliforniai partok mentén. Vasárnap arról számoltak be, hogy kutatóik eddig 38 cápát észleltek, több mint háromszorosát a tavalyinak.

Chris Lowe, a labor igazgatója elmondta, hogy ősszel a cápák általában délre úsznak, mert a dél-kaliforniai vizek kezdenek lehűlni, a kutatókat ezért is lepte meg, hogy még mindig ennyi cápa úszik a környéken.

A világ cápapopulációjáról júliusban megjelent átfogó tanulmány szerzői négy évet töltöttek 15 ezer órányi felvétel készítésével. Megállapították, hogy a világ szinte minden táján csökken a cápák száma a túlhalászat és a klímaváltozás miatt, kivéve Kalifornia vizeiben, ahol egyre több él belőlük.

Kaliforniában, ahol nagyobb fókakolóniák is előfordulnak, a nagy fehér cápák a szörfzónában vadásznak, és esetenként a szörfösöket összekeverik a természetes prédájukkal. A kép illusztráció. FORRÁS: SHARK ENTHUSIAST’S CLUB

A CBS arról is beszámolt, hogy a cápák ennek ellenére sem zavarják a szörfösöket. A Long Beach-i Cápalabor víz alatti megfigyelőállomásai ugyanis időben figyelmeztetik a vízi mentőket, akik szólhatnak a strandolóknak, hogy ragadozó közelít.

A nagy fehér a szörfzóna körüli vizekben gyakran közvetlenül a felszín alatt cirkál. FORRÁS: ELTER TAMÁS

CBS

Hirmagazin.eu