4.1 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Háromszor akkora fizetést szavaztak meg maguknak a balliberális képviselők Zuglóban, mint amennyit a kormánypártiak kapnak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy képviselői döntés eredményeképpen Zuglóban háromszor akkora fizetést vihetnek haza a balliberális képviselők, mint a kormánypártiak.

Az MSZP-s Horváth Csaba által vezetett városrészben rekordfizetések születtek, a baloldali politikusok havi 540 ezer forintot kapnak munkájukért.

Soroksáron más megoldást választott az ellenzék: a független polgármester, Bese Ferenc illetményét nem szavazták meg, gátolva ezzel a testületi munkát.

Az Origo információi szerint az ellenzéki képviselők annyira nincsenek tisztában az önkormányzatiság szabályaival, hogy az alakuló ülésen nem tudtak különbséget tenni egyszerű és minősített többség között.

A Horváth Csaba (MSZP) által vezetett, ellenzéki többségű zuglói önkormányzat az illetményük rendkívül alacsonyan tartásával hozta megalázó helyzetbe a független és a fideszes képviselőket – írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

Rekordfizetések Zuglóban

Várnai László, a CivilZugló Egyesület vezetője arról beszélt a polgári napilapnak, hogy

  • a baloldali ellenzéki pártokhoz tartozó 15 képviselő kapta az összes tanácsnoki és bizottsági elnöki pozíciót, bruttó 540 ezer forintért;
  • mind a négy alpolgármester az ellenzéktől került ki, közel 900 ezres fizetésért;
  • velük szemben a független, illetve a fideszes képviselőknek mindössze havi bruttó 180 ezer forintot szavaztak meg;
  • “kistafírungozták a nullkilométeres baloldali képviselőket”, például a három momentumos képviselő közül az egyik bizottsági elnök, másikuk tanácsnok, a harmadik pedig alpolgármester lett.
  • a 13 külsős bizottsági helyből a függetlenek egyáltalán nem kaptak, és a Fidesznek is mindössze egy jutott.

Az előző ciklushoz képest látványosan növekedtek a fizetések a zuglói képviselő-testületben, és amint látható, ennek haszonélvezői egyértelműen a balliberális politikusok.

Egyébként a fix 540 ezer forintos juttatás kiugróan magasnak számít, egyetlen másik budapesti kerületben sem keresnek ennyit a képviselők.

Ez azt jelenti, hogy a szocialista Horváth Csaba által vezetett városrészben rekordfizetést szavaztak meg maguknak a balliberális képviselők.

Mindezt úgy, hogy háromszoros a különbség a legalacsonyabb és a legmagasabb képviselői fizetések között.

Soroksáron gátolták a munkát

A XXIII. kerületben más megoldást választott az ellenzék, mivel itt az erőviszonyok jóval kiegyenlítettebbek. Ennek oka, hogy Bese Ferenc polgármester inkább a Fidesz-KDNP-hez köthető, és a testületben a kormánypárti, és ellenzéki képviselők számát tekintve patthelyzet alakult ki, így az utóbbi csoport inkább a testületi munka akadályozására helyezte a hangsúlyt.

A múlt csütörtöki alakuló ülésen a független polgármester tartózkodott a saját illetménye szavazásánál, és az öt ellenzéki (köztük DK-s, momentumos és jobbikos) képviselő is ugyanezt tette, így patthelyzet alakult ki a testületben. Azzal indokolták lépésüket, hogy nem tárgyalták a képviselői juttatásokat, és nem akkor döntöttek a kerület korábbi vezetőjének a végkielégítéséről. Ez azért sántít, mert a városrészt 25 évig vezető Geiger Ferenc igennel szavazott Bese illetményére. A XXIII. kerületi önkormányzat működését jól ismerő forrásunk azt mondta az Origónak,

annyira amatőr a helyi ellenzék, hogy nem tudták, mi a különbség az egyszerű és a minősített többség között.

Nincsenek tisztában az önkormányzatiság szabályaival, mégis gátolják a munkát”

– fogalmazott.

A következő testületi ülésre várhatóan december 3-án kerül sor, ekkor lesz legközelebb alkalom feloldani a patthelyzetet.

origo, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...

27 milliárd dollárra perlik a hatóságokat a texasi iskolai lövöldözés áldozatainak hozzátartozói

Texasban 27 milliárd dollár (mintegy 11 ezer milliárd forint) kártérítésre tartanak igényt a 21 ember életét követelő májusi...