16.9 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Háromszintes mélygarázs épül a Városliget szomszédságában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A West Hungária Bau Kft. megbízásából az Épszerk-Pannónia Invest Kft. munkájával készül el a mintegy 9 ezer négyzetméter alapterületű 3 szintes összesen közel 27 ezer négyzetméter területű parkolóház a Dózsa György úton.

A projekt aktuális állásáról, Nagy Sándort, a WHB projektvezetőjét kérdeztük.

Háromszintes, 9 ezer négyzetméter alapterületű mélygarázs épül a Városliget melletti Dózsa György úton a West Hungária Bau Kft., mint Fővállalkozó az Épszerk-Pannónia Invest Kft., mint szerkezetépítő szakalvállalkozó kivitelezésében. A Városliget Zrt. közel 6 milliárd forintos beruházásánál tavaly júniusban kezdődtek el a munkálatok, és várhatóan idén év végére befejeződik a szerkezetépítés.

A WHB projektvezetője azt is elmondta, hogy a mélygarázs végleges felszínén térburkolat lesz, illetve tájépítészeti munkálatokat, köztük növénytelepítést is megvalósítanak.

 

Jelenleg a földmunkák befejező fázisa, illetve a szerkezetépítés zajlik három dilatációs egységnél. Az építőiparban tapasztalható szakmunkáslétszám hiánya miatt a mélygarázs sok élőmunkát igénylő monolit vasbeton-szerkezetei áttervezésre kerültek. Az áttervezéskor az Épszerk-Pannónia Invest Kft. és a West Hungária Bau Kft. arra törekedett, hogy kevés élőmunkával egy gazdaságos, korszerű, gyorsan építhető és előregyártott szerkezetekből álló épületet készítsenek. A közbenső födémeknél mintegy 16000 m2 körüreges panel, míg a zárófödémek esetében 6000 m2 kéregpanel kerül beépítésre.

 

A lépcsőházak két szint magasan épülnek, ezáltal is csökkentve a kivitelezési hibákat és az ebből adódó javításokat, míg a lépcsőkarok szintén előregyártott szerkezetek lesznek. A szerkezetépítéssel párhuzamosan védőcső-elhelyezések folynak, és egy másik projekt keretében, ami ugyanezen a helyszínen folyik majd, a belső szakipari munkák fognak elkezdődni.

Nagy Sándor azt is hozzátette, hogy a kivitelezés során kihívást jelent az organizáció megszervezése, mivel az építkezési területet egyik oldalról a Dózsa György út, másik oldalról pedig a Városliget határolja – ezeket nem tudják teljes mértékben igénybe venni a munkálatokhoz, csak a két rövidebb oldalt. Az építkezés idejére viszont ideiglenes forgalomtechnikát alakítottak ki a területen, amivel áthidalható ez a probléma.

A toronydaru építése és bontása okoz további kihívást, szintén a terület behatároltsága és a szűk környezeti adottságok miatt, de jól szervezettséggel ezt is megoldják.

magyarepitok

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

Gyógynövények szembetegségekre: ezeket ajánlja a bükki füvesember

Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert kérdeztük a szemet erősítő és a szembetegségekre bevált gyógynövényekről. A népgyógyászat a fáradt,...

Panasz a Facebookon: rosszul parkolt a mentőautó – itt az OMSZ válasza

Azt írják, a sofőr úgy járt el, ahogy kell. A Facebookon tette valaki szóvá vizsgálatot követelve és egy fotót...

A Kaukázusi Medvetalp veszélyes, olvasd el az anyuka írását, hogy gyermeke hogyan sérült meg tőle!

Egy kis figyelemfelhívás! Legfőképpen kisgyermekes szülőknek!   Ha kirándulást tervezel a szabadba legyen az akár erdő akár mező vagy bokrosabb...

Egy vétlen tanárnő is meghalt a Borsod megyei tragédiában.. – videó

Ketten meghaltak, amikor egymásnak csapódott két autó Szikszó és Onga között. A TV2 Tények úgy tudja, az egyik sofőr szabálytalanul előzött,...