6.3 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Harcolnak a szúnyogokkal a Balatonnál

Dátum:

Megosztás:

Az egész országban nagyon sok a szúnyog, ennek oka a sok tavaszi csapadék lehet. A Balatonnál kétnapos kémiai szúnyoggyérítés kezdődött – tájékoztatott a Balatoni Szövetség elnöke.

Még egy utolsót kapnak a szúnyogok a Balatonnál. Kép: infobaja

Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöké az InfoRádióban elmondta, hogy mint minden tavasszal, idén is biológiai gyérítéssel kezdtek a Balaton térségében. A biológiai gyérítés lárva állapotban lévő szúnyogok elleni védekezést jelenti, míg a kémiai gyérítés a kifejlett szúnyogok, csípőszúnyogok elleni védekezésről szól.

„Elég sok szúnyog van sajnos már a Balaton térségében, de ez nem csak balatoni probléma, hanem országosan nagyon sok a szúnyog”

– mondta Balassa Balázs. Ezt jelzi az is, hogy a katasztrófavédelem is másfél hónappal a szokásosnál előbb kezdte el az országos szúnyoggyérítési programot.

Máris kezdődik a szúnyogirtás a Balatonnál. Kép: ilovebalaton

A BSZ elnöke elmondta, hogy a légi kémiai szúnyogirtás pénteken is tart a Balatonnál. Ha a kijelölt két nap rossz az idő, akkor május 2-3-án végzik el a munkát.

„Ez légi beavatkozás, elsősorban lakott területeket érint, de sem emberekre, sem egyéb állatokra nem káros ez a szer, amivel a szakemberek dolgoznak”

– mondta Balassa Balázs, hozzátéve, hogy a balatoni szúnyoggyérítést tavasszal és ősszel a helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség nyáron a katasztrófavédelem irányítja, a költségeket is e szerint állják.

Idén a szúnyoglárvák fejlődésének különösen kedvező időjárás miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már hétfőn megkezdte az országos szúnyoggyérítési programját, azonban a Balatonnál sürgető helyzet miatt a BSZ nem várta meg, hogy sorra kerüljön a térség, hanem maga rendelt el egy kémiai szúnyogirtást – tette hozzá.

A BSZ elnöke kitért arra, hogy a Balaton körüli tenyészőhelyeket a sokéves átlagot meghaladó mértékben borítja víz: ezért van ilyen sok szúnyog.

„Rengeteg volt a csapadék, és a Balaton térségében nagyon sok a vízzel borított rét, nádas, mocsaras rész, ez pedig táptalaja a lárváknak,

és ez ugyanúgy elmondható az ország más területeiről is, úgyhogy addig amíg ezek a lápos, vizenyős területek nem húzódnak el, addig sajnos erre lehet számítani, hogy nagyobb számban kelnek ki a szúnyogok” – mondta Balassa Balázs.

Forrás: infostart.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...