2.4 C
Budapest
2022. november. 29. kedd

Harapófogóba kerülhetnek a menekültek a Balkánon (Videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy hét alatt majdnem 60 ezer menekült kelt át Szlovénián, hogy aztán Ausztrián át eljusson Németországba.

Harapófogóba kerülhetnek a menekültek a Balkánon

A Görögország felől érkező tömegek fogadása mostanra meghaladja az útba eső államok teherbírását, uniós segítséget kérnek.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet azt mondja, majdnem 10 ezer szíriai, afgán, pakisztáni, iraki menekült éri el nap, mint nap a görög szigeteket.

A bolgár, a román és a szerb kormányfő szombaton abban állapodtak meg, hogy csak addig fogadják a menekülteket, amíg Ausztria és Németország is ezt teszi.

A vasárnapi brüsszeli egyeztetésen azt javasolják majd, hogy az érintett, egymással szomszédos államok külön megállapodást kössenek a menekültek továbbengedéséről.

Azt is szeretnék elérni, hogy a külső határokat védő uniós ügynökség, a Frontex szálljon be az elautasított menedékkérők kitoloncolásába, hogy a folyamat felgyorsuljon.

Az Európai Tanács elnöke arról beszélt szombaton Hágában, hogy az Unió mérsékelt, centrista vezetésének nincs fontosabb feladata most, mint helyreállítani a szövetség külső határainak biztonságát. Nem azért, hogy Európát egyfajta erőddé változtassa, hanem épp azért, hogy képes legyen kiállni az alapvető értékek: a szolidaritás, a szabadság és a nyitottság mellett. Ez az egyetlen lehetősége arra, hogy megállítsa a hatalomra törő radikálisokat Európában – mondta az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk szombaton Hágában.

Vasárnap az Unió keleti határán fekvő államok, a velük szomszédos országok, illetve Németország és Ausztria tárgyalnak Brüsszelben a menekültek fogadásának és befogadásának lehetőségeiről, az uniós segítségnyújtás halaszthatatlanságáról az Európai Bizottság elnökének meghívására.

Forrás: euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Veszélyes, közel sem ártatlan gyerekjátékot hív vissza az egyik nagy kereskedőlánc

Minőségi gondok vannak a KiK egyik íj- ls nyílkészletével A KiK íj és nyílkészletet hív vissza a boltláncban forgalmazott...

Varga Judit szerint már több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Eddig több mint 700 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit...

Újrahasznosított fűtőelemeket használhatnak Pakson

Az újrahasznosított nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemek használata összességében olcsóbbá teheti a hazai atomerőművi energiatermelést. Zajlanak az egyeztetések a Paksi...

Apró dolgokról… – About small things…

Úgy tűnik, sokan furcsának találják, ha az ember boldogsága az élet apró dolgaiból fakad, holott az valójában nem...