5.7 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Hány éves kortól kávéznak a gyerekek?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 13 125545

Egy amerikai felmérés arra volt kíváncsi, hány éves kortól kezdenek el a gyerekek kávét inni. A válasz egészen megdöbbentő!

A legtöbb felnőtt el sem tudná képzelni a reggeleit egy jó erős fekete, vagy tejeskávé nélkül, a gyerekek azonban rendszerint a meleg, habos kakaóra esküsznek. Ám nem úgy Amerikában!

A témában végzett felmérés során ugyanis kiderült, hogy a két éves totyogók 15%-a megiszogat nap közben egy fél csészével a koffeindús nedűből, az egy éves korosztály 3%-a pedig szintén masszív kávéfüggő.

A 315 csecsemőt vizsgáló tanulmány arra is kereste a választ, vajon mi lehet az oka, hogy a gyerekek ilyen könnyen hozzájutnak a kávéhoz. A magyarázat szerint mindez kultúrális okokkal indokolható. A kávéivás ugyanis annyira bele van ivódva a mindennapjainkba, vélik a szakemberek, hogy emiatt a szülők sokkal könnyebben nevelnek kávéfogyasztó, koffeinkedvelő csemetéket.

A kutatás angol vezetője szerint Nagy-Britanniában hasonló okokból a gyerekek feketeteát kezdenek inni egészen kicsi kortól fogva.

Forrás: marmalade; Kép: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...