9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Hány embert érint? Jó időre bebetonozták a 28,5 ezres minimumnyugdíjat?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Interjú Farkas András, a nyugdijguru.hu alapítójával:

Farkas András, a nyugdijguru.hu alapítója

Farkas András, a nyugdijguru.hu alapítója

2008 óta nem emelték a minimumnyugdíjat, sőt egy új kormányrendelet határidő nélkül hatályban tartja a 28,5 ezer forintos összeget. Mi ennek a jelentősége?

– Eddig minden évben meg kellett határozni az öregségi nyugdíjminimum összegét, ezentúl erre nem lesz szüksége a kormányzatnak. Azt várták a szakértők, hogy idén emelik ezt az arcpirítóan alacsony összeget, de bebetonozták azt.

Hány embert érint a minimumnyugdíj?

– Öregségi nyugdíjat keveset, pár ezret, a méltányossági nyugdíjakkal együtt 10-20 ezret. Az igazi jelentősége ott van, hogy számos szociális és gyerekvédelmi ellátást ehhez kötnek, ami már százezernél is több, akár több százezer érintettet jelent. Így például azok a szegény emberek, akiknek nincs munkájuk, álláskeresési járadékra már nem jogosultak és közmunka sincs, azok aktív korúak ellátása címen a nyugdíjminimum 80 százalékát kapják, azaz 22,8 ezer forintot. De a gyesnél és a gyetnél is nyugdíjminimumot kapnak az édesanyák.

Ha nem fagyasztották volna be 2008 után, akkor mennyi lenne az öregségi nyugdíjminimum?

– Ha a minimálbér-emeléseket nézzük, akkor 65 ezer forintot ér a 2008-as nyugdíjminimum. Ha az átlagkereset-emelkedést vesszük alapul, akkor 59,6 ezer forintot. Ha pedig a nyugdíjemelésekhez viszonyítunk, akkor is 57 ezer forint lenne az arányos minimumnyugdíj.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...

Abonettet hív vissza a Nébih

Határérték feletti aflatoxintartalom miatt az Abonett márkájú gluténmentes extrudált kenyér 24.10.2023 minőségmegőrzési idejű és 5997148703625 EAN kódú tételét...