10.6 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Hamilton: Piszkos trükkök helyett spontaneitás

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 18 085644

Forras: hirado;

Noha időnként neki is vannak csípős megjegyzései, Lewis Hamilton elmondása szerint nem szívesen nyúl a pszichológiai hadviselés eszközéhez.
Nico Rosberg és Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images) Nico Rosberg és Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images)on

Pedig nem volt ez mindig így. Amikor 2007-ben a McLarennél bemutatkozott a Forma–1-ben, a fél szezonjuk arról szólt csapattársával, Fernando Alonsóval, ki miként tud keresztbe tenni a másiknak. Emlékezetes összetűzéseik egyik csúcspontját a Magyar Nagydíj időmérő edzése jelentette, melyen előbb Hamilton ment szembe a csapat előzetes terveivel, kihúzva ezzel a gyufát a spanyolnál, aki a Q3 hajrájában szándékosan föltartotta őt a boxutcában, hogy ne érjen már fel mért körére.

Noha az elmúlt két évben Nico Rosberggel is kiélezett párharcot vívtak, idáig még egyszer sem fajult a helyzet közöttük. Hamilton elmondása szerint ha rajta múlik, nem is fog. „Bizonyos emberek szívesen játszanak pszichológiai játszmákat. Én ezeket nem tartom szükségesnek. Amit én mondani akarok, azt elmondom a pályán. Az ottani tettek többet mondanak minden szónál és pszichológiai trükknél” – nyilatkozta a kétszeres bajnok a Playboynak.

Noha sokak szerint az elmúlt év második felétől kezdve Hamilton mentális szempontból komoly fölénybe került Rosberggel szemben, s bizonyos kijelentéseivel előszeretettel is „forgatja meg a kést” csapattársában (ld. legutóbb Kanadában: „Nem éreztem igazi nyomást Nico részéről”), elmondása szerint ezen apróságok nem játszanak fontos szerepet a rivalizálásban. „Én nem is figyelek az efféle megjegyzésekre. Inkább csak nevetek egyet, aztán el is felejtem őket. Nem kérdés, a karrieremben voltak időszakok, amikor megviselt az ilyesmi. De tanultam ebből, és már felépítettem egy védőfalat” – tekintett a múltba. „Te magad lehetsz a legnagyobb ellenséged – valójában ez ellen a láthatatlan ellenség ellen kell harcolnod.”

Hamilton kiemelte, hiába voltak összezördüléseik Rosberggel az elmúlt másfél évben, kapcsolatuk nem változott jelentősen ezek hatására. S ebben a Mercedes elvei is fontos szerepet játszottak. „A csapatunknál minden teljesen nyitott. Minden adatot megosztunk egymással. Senki sem rejteget ászokat az ingujjában. Az átláthatóság és egyenlőség elvei mentén működünk” – magyarázta.

Végül pedig kiemelte, noha az említett adatok tanulmányozása hasznos lehet, ő valójában nem foglalkozik annyit az ellenfelekből való felkészüléssel. Szemben például Rosberggel, aki Kanadában éppen arról mesélt, hogy rendszeresen nézegeti a fedélzeti kamerás felvételeket, valamint az előző évi telemetriai adatokat a versenyhétvégék előtt. „Nekem nincsenek sablonjaim. Én spontán versenyzem, mivel ennek köszönhetően ad hoc jelleggel reagálhatok mindenre. Nincs két egyforma versenyhelyzet. Spontánnak kell lenned, és reménykedni, hogy jó döntést hoztál” – avatott be filozófiájába Hamilton.

Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...