-2.6 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Hamar valósággá válhat az Apple-autó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 02 23 135014

Már 2020-ban megindulhat az elektromos autók gyártása az Apple-nél, legalábbis a társaság vezetése ezt várja el a mostanában szerveződő csapattól – írta az ügyhöz közel álló, meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Bloomberg.
Mik ezek?

Figyelembe véve, hogy a hagyományos autógyártóknál jellemzően öt-hét évbe telik egy új gépkocsi kifejlesztése, nulláról indulva pedig 10 évig is eltarthat, ez a határidő azt is jelzi szakértők szerint, hogy az Apple komolyan versenybe akar szállni potenciális riválisaival. Az elektromos autók fejlesztésére a Tesla Motors mellett a nagyágyúk közül a leginkább General Motors készül: mindkét gyártó 2017-re tűzte ki célul egy olyan modell megalkotását, amely egyetlen feltöltéssel több mint 200 mérföldet tud megtenni, és kevesebbe kerül 40 ezer dollárnál.

Az Apple-nek a költségek nem jelenthetnek gondot: a társaság készpénzállománya 178 milliárd dollárra rúg – ez az éves magyar GDP mintegy másfélszerese –, és kevés értelmes lehetősége van elkölteni, miközben Tim Cook vezérigazgatóra egyre nagyobb a nyomás, hogy adjon ebből a részvényeseknek. A vállalatnál jelenleg mintegy 200-an foglalkoznak a projekttel, miután tavaly nyár óta látványosan felerősödött a toborzás. Az A123 Systems akkumulátorgyártó be is perelte az Apple-t amiatt, hogy levadássza az alkalmazottait, illetve hogy azok, akik már engedtek a kísértésnek, megszegték a munkaszerződésüket. Az A123-tól öten érkeztek az Apple-hez, összesen 23 akkumulátorgyártási szabadalommal rendelkeznek – emlékeztetett a Reuters.

Az Apple a közvetlen konkurenciát is megkörnyékezi: a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk szerint a cupertinói cég 60 százalékos béremelést és 250 ezer dolláros aláírási bónuszt kínálva próbálja meg elszedni az embereit.

Forrás: vg.hu Kép: Google;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...