23.5 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Halszelfi hozta a bajt: egy háromperces kisfilm miatt csukták le a magyar búvároktatót Thaiföldön

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bangkok — Rettegve várja áthelyezését az egyik leghírhedtebb thaiföldi börtönbe az a magyar búvároktató, akit holland társával együtt – állításuk szerint – egy háromperces, ártatlan, szelfizős kisfilm miatt tartóztattak le.

Ko Phangan a turisták kedvelt úti célja, sokan búvárkodnak itt/ Fotó: Getty Images

Ko Phangan a turisták kedvelt úti célja, sokan búvárkodnak itt/ Fotó: Getty Images

O. Attila, az egyik búvárklub tulajdonosa két évtizede fogadja a turistákat Ko Phanganon, amely a Thai-öböl egyik mesés szigete. Búváriskolát működtetett, víz alatti fényképezésből, videófilmek készítéséből élt, ám a paradicsomi állapotok egy szemvillanás alatt pokollá váltak.

Elmondása szerint az egyik rövidfilmjét egy ismeretlen rosszakarójuk lemásolta YouTube-csatornájukról, majd pénzért eladta az összes tv-társaságnak. A hirtelen jött nyilvánosság nem maradt megtorlatlanul: a thai hatóság azonnal intézkedni kezdett arra való hivatkozással, hogy természetvédelmi területen folytattak illegális tevékenységet, amiért is azonnal letartóztatták üzlettársával, Francesco Simonett-tel együtt.

A vállalkozó – akivel a közösségi médián keresztül tartjuk a kapcsolatot – leírta nekünk, rettegve várják, hogy a thai viszonyok között barátságosnak minősülő helyi börtönből átkerüljenek az ország leghírhedtebb fegyházába. Ahogy fogalmazott, az IDC börtönbe, amely maga a pokol, 80-an zsúfolódnak egy cellába, ráadásul ide zárják a legrettegettebb bűnözőket.

A víz alatt készítettek felvételt egy olyan helyen, ahol tilos lenne A víz alatt készítettek felvételt egy olyan helyen, ahol tilos lenne

– Mindez egy háromperces, ártatlan szelfizős film miatt. Az a bűnünk, hogy tengeri állatokkal – tengeri uborkával, csillaggal és tengeri sünnel – fotózkodtunk. Hiába próbáltunk minden követ megmozgatni, példát akarnak statuálni velünk – vázolta helyzetét kétségbeesetten a profi víz alatti filmes, aki azt is elárulta lapunknak, hogy úgy tudja, a tárgyalásukat holnap tartják meg, akkor derül ki, mi lesz a sorsuk.

– A Salad Beach egy védett terület, ezért tilos itt készült képeket és videókat közzétenni – nyilatkozott a The Nation bulvárlapnak Sophon Thongdee, a tengeri és parti erőforrások minisztériumának vezérigazgatója, hozzátéve: ezért az állam az elkövetőket 100 000 bath (1 millió Ft) maximális pénzbírsággal vagy egy év szabadságvesztéssel, avagy mindkettővel büntetheti. De a lap szerint más is volt a magyar–holland páros rovásán. Mivel nem értesítették a bevándorlási tisztviselőket, hogy megváltozott a lakcímük, illetve egy újabb bevándorlót alkalmaztak illegálisan, további pénzbüntetést akasztottak a nyakukba – közölték az illetékesek.

Kérdéseinkre a Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy reagált, az esetről a területi külképviselet a helyi hatóságoktól tájékozódott. A külképviselet figyelemmel kíséri a folyamatban lévő ügyet, munkatársai kapcsolatban állnak az érintettel, aki számára készek minden lehetséges segítséget megadni.

blikk, Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón, és ezütérmes a csapatban! Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon. A szám olimpiai ezüstérmese és...

Légtérellenőrzés ma délután

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte...

Tömegkarambol tegnap az M7-esen, akik a Balaton felől autóztak, későn értek haza..

Az útinform tegnap, a baleset után felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy aki teheti, a Balatonvilágos csomópontnál hajtson...

Megszólalt a magyar erdők felelőse: így dől el a fák sorsa

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is...
facebook