3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Hallottál már az alagút szindrómáról?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Lehet, hogy te is ebben szenvedsz, így gyógyítsd ki magad belőle! A csukló és kéz túlzott megterhelése következtében alakulhat ki alagút szindróma.

Hallottál már az alagút szindrómáról

Azonban számos kockázati tényező közrejátszik még a betegség kialakulásához. Ilyen például a cukorbetegség, vesebetegség és a reuma is.

Az alábbi gyakorlatokat végezzük megelőzésként vagy a már kialakult betegség enyhítése érdekében.

1. Szorítsuk ökölbe a kezünk, majd emeljük fel. Ezután nyissuk szét a tenyeret és az ujjakat is. Ismételjük tízszer a gyakorlatot.

2. Forgassunk körkörösen mindkét csuklónkat, tízszer az óramutató járásával megegyező, és megint tízszer ellenkező irányban.

3. A jobb és bal kéz hüvelykujját forgassuk körkörös irányba, tíz-tíz alkalommal mindkét irányban.

4. Emeljük fel kezeinket a fejünk fölé, és hagyjuk, hogy szabadeséssel lezuhanjanak. Hússzor végezzük a gyakorlatot.

5. A könyökök legyenek vállmagasságban, majd nyomjuk össze a két kezünket, imádkozó formában. Feszítsük meg az ízületeket. Hússzor ismételjük a gyakorlatot.

Ezeket a gyakorlatokat naponta többször ajánlott elvégezni, különösen akkor, ha nehéz fizikai munkát végzünk, vagy sokat dolgozunk a számítógépen. Ezzel fejleszthetjük a rugalmasságot, és a vérkeringést is serkentjük. Elkerülhetjük a nyak és csukló fájdalmas duzzadását.

Forrás: Arany gondolatok

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...

Szülők figyelem! Tegnaptől indult el, hogy legalább 18 C-fokos léghőmérsékletet kell biztosítani a köznevelési – és oktatási intézményekben!

Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere: A köznevelési és szakképzési intézményekben hétfőtől (november 28-tól) minimum (legalább) 18 C-fok hőmérsékletet kell biztosítani! Azokban...

Ma este az Elvis-imitátorok viszik a prímet! – Milliókért a pokolba – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...