16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeFőhírekKülföldHadrendbe állítják Putyin hiperszonikus szuperfegyverét, amivel kivédhetetlen csapást mérhet, bárhol, bármikor, bárkire......

Hadrendbe állítják Putyin hiperszonikus szuperfegyverét, amivel kivédhetetlen csapást mérhet, bárhol, bármikor, bárkire… – videók

Nyolcszoros hangsebességgel hasít Putyin hiperszonikus robot repülőgépe, amivel bármikor bárhol lecsaphat és teljesen kivédhetetlen az ellenség számára.

Hamarabb végezhetne az összes amerikai irányítóközponttal, mint ahogyan az Európába telepített rakéták elérnék Moszkvát.

Újabb sikeres tesztet hajtottak végre a Cirkon nevű szuperfegyverrel, ami után elkezdik az orosz haditengerészetet felszerelni vele, többek között azokat a szuper csendes lopakodó atom tengeralattjárókat is, amikkel időnként rémisztgették az amerikaiakat, amikor egyszer csak váratlanul felbukkantak NewYork előtt a felszínen.

Az új fegyver, elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Bárhol, bárhonnan fellőhető, azaz tengeralattjárókról, vagy lopakodó repülőgépekről is indítható.

Képes akár a hangsebesség nyolcszorosával is, 9500 km/ó sebességgel haladni. Ez a sebesség mellett gyakorlatilg lelőhetetlen. Ugyanakkor kisebb sebesség mellett, képes alacsonyan, a radarok észlelése alatti magasságban repülni és ha ez nem lenne elég, képes automatikusan is manőverezni. Természetesen ha szükséges atom töltettel is felszerelhető.

Putyin figyelmeztette az amerikai döntéshozókat, hogy végezzenek számításokat az új orosz fegyverek sebessége és hatótávolsága alapján, és hogy lássák be: azok hamarabb elérik a céljukat, mint a Moszkvára Európából kilőtt rakéták, amelyek repülési ideje szerinte 10-12 perc.

Az állította, hogy az amerikai rakéták Ukrajnába vagy Grúziába telepítése sem jelentene “nagy nyereséget a számukra”.

Vszevolod Hmirov nyugállományú ellentengernagy, a műszaki tudományok kandidátusa azt mondta, hogy az amerikai partoktól 500 kilométerre lévő tengeralattjárókról vagy hadihajókról felbocsátott Cirkon rakéták segítségével öt perc alatt megsemmisíthetők a hadvezetés kulcsfontosságú egyesült államokbeli központjai a partvonaltól számított több mint 500 kilométeres sávban. Mint mondta, egyebek között azok az objektumok is, ahonnan a potenciálisan Európába telepítendő rakétákat irányítanák. Hmirov úgy vélekedett, hogy a Cirkonhoz hasonló hiperszonikus eszközök bármilyen légvédelmi vagy rakétavédelmi rendszert képesek “átütni”, ezért nem lehet ellene védekezni.

Konsztantyin Szivkov, az Oroszországi Rakéta- és Tüzérségtudományi Akadémia (RARAN) elnökhelyettese, a haditudományok doktora pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a NATO elhárító rakétarendszerei jelenleg legfeljebb másodperceként egy kilométeres sebességgel haladó célok megsemmisítésére alkalmasak.

A Cirkon ezeknél háromszor gyorsabb, ezért elfogásának valószínűsége a százalékezredekkel mérhető, vagyis “elméletileg megsemmisíthetetlen”, és “úgy halad át a rakétavédelmi rendszereken, mind forró kés a vajon”.

A Cirkon hiperszonikus rendszert a következő hónapokban állítják hadrendbe az orosz haditengerészet hajóin és tengeralattjáróin. Sikerrel próbálták ki az orosz fegyveres erők szerdán a Cirkon manőverező robotrepülőgépet a Barents-tengeren – jelentette Valerij Geraszimov vezérkari főnök Vlagyimir Putyin elnöknek a Rosszija 24 hírtelevízióban bemutatott felvétel szerint.

Geraszimov szerint a Cirkon, amelyet az Admiral Gorskov fregatt fedélzetéről, a Fehér-tengerről indítottak el, sikeresen semmisítette meg 450 kilométerre levő célját a Barents-tengeren. Átlagsebessége másodpercenként 1,6 kilométer, vagyis óránként 5700 kilométer volt, a csúcssebessége pedig meghaladta az óránkénti 9500 kilométert, vagyis megközelítette a 8 Machot. A repülés maximális magassága 28 kilométer, időtartama pedig 4,5 perc volt.

A hiperszonikus rendszert szakaszosan, idén és jövőre állítják hadrendbe a haditengerészet hajóin és tengeralattjáróin.

Videó egy korábbi tesztelésről, akkor szárazföldi célpont ellen:

https://youtu.be/-MYZHTKg1bA

Ez pedig egy kicsit hosszabb ismertető videó róla:

https://youtu.be/L8_eU6Tk2rQ

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work