6 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

Hadi helyzet Aleppo tartományban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Kelet-Aleppoban a szíriai hadsereg és szövetségesei megtisztították Akulah települést az Aleppo-Rakka fútvonal egy szakaszával és tovább haladnak Deir Hafer felé.

Hadi helyzet Aleppo tartományban

Aleppo tartomány déli-délnyugati területén a héten a vahhabita terrorista szervezetek egy ellenoffenzívát indítottak Tal Al-Ejsz és Al-Hader körül, azzal a céllal, hogy elfoglalják ezeket a kulcsfontosságú területeket. Raszm Szahridzs, Tal Badzser, Tal Mamu és Makhalah falvak elfoglalása után az Al-Kaida (Nuszra Front), Harakat Ahrar Al-Sham, FSA és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki terrorszervezetek fegyvereseit a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei Tal Daddinban és Tal Al-Ejsz körül és Kafr Haddadnál megállították.

Hadi helyzet Aleppo tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg területeket foglalt vissza az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezettől Aleppotól keletre, mellette a vahhabita terroristák fő erősségébe, Rakkába vezető főút egy szakaszát, jelentette a szíriai állami televízió szombaton.

A Szíriai Arab Hadsereg előrenyomulása során terroristák állásait semmisítette meg az orosz légi csapások támogatásával keletre a Kwejersz légi támaszponttól, területeket foglalva el az “Iszlám Állam” terroristák ellenőrzése alól a hónap folyamán.

Hadi helyzet Aleppo tartományban

Korábban novemberben a Szíriai Arab Hadsereg felszámolta a Kwejersz Katonai Repülőtér körüli ostromzárat. A Kwejersz légi bázis több mint két évig állt az ISIS terrorszervezet ostroma alatt, amíg a szíriai kormányerők orosz légi támogatással benyomultak a térségbe és megtisztították a “dzsihádisáktól” (inkább vahhabita terroristáktól), nagy számban végezve velük és megsebesítve őket a hadműveletben.

A szíriai állami televízió jelentése alapján a hadsereg elfoglalt két további falut és nagyobb kiterjedésű mezőgazdasági körzetet, megsemmisítve a vahhabita terroristák által kiépített erődítéséket és alagutakat.

A falvak 60 kilométerre keletre fekszenek Aleppotól.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik ma területeket foglaltak vissza Kelet-Homsz területén is az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyvereseitől.

Forrás: Orientalista.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Lengyelország után újabb országba csapódott be egy rakéta

Rakétát találtak moldáv határőrök Briceni közelében, az ország északi csücskében – áll a moldáv belügyminisztérium közleményében. A hétfői, Ukrajnát ért...

Itt a döntés: Timi nyerte el Árpa Attila szívét! A Nagy Ő miatt akár gyereket is vállalna a műsor győztese

Három hét után meghozta a végső döntést Árpa Attila. A Nagy Ő hétfői, utolsó adásban már csak két hölgy...

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...