-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Háborúba sodorhatják a migránsok Olaszországot és Líbiát

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az olasz törvényhozás döntött: technikai és logisztikai segítséget nyújtanak a líbiai parti őrségnek az embercsempészek elleni fellépésben. Válaszul a Líbiai keleti felét uraló erők vezetője bobázással fenyegette meg az olasz hajókat…

Mint arról a hétfőn beszámolt, a Soros György által pénzelt civil szervezetek közül több is együttműködik az embercsempészekkel, már a líbiai partok közelében átveszik a migránsokat hajóikra.

Szó sincs emberéletek megmentéséről, ahogyan arra hivatkoznak!

Ezt mutatja az is, hogy több szervezet – különösen azok, amik kapcsolatban állnak a Soros által finanszírozott Open Society Foundationnel, vagyis a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal – visszautasítja azt a magatartási kódexet, amit az olasz belügyminiszter javaslatára az Európai Unió belügyminiszteri csúcstalálkozója is elfogadott. Pedig a kódex nem kíván semmi olyasmit, ami a Földközi-tengeren ügyködő nem állami szerveknek (NGO-knak) a működését akadályozná, csupán átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé tenné azokat.

Az érintett kilenc szervezetből eddig csak kettő írta alá a kódexet, az egyik a Save The Children (Gyermekmentő) nevű, amelyik úgy nyilatkozott, hogy többnyire eddig is az új előírásoknak megfelelően jártak el. A magatartási kódex értelmében a segélyszervezetek nem hajózhatnak be Líbia területi vizeire, semmilyen módon, még fényjelekkel sem jelezhetnek a tengeren haladó hajóknak, és folyamatosan nyomon követhetőnek kell lenniük.

Az embercsempészek rászoktak arra, hogy elég, ha a túlzsúfolt lélekvesztők 12 mérföldre eljutnak Líbia partjaitól, mert a nemzetközi vizeken úgyis lesz egy mentőhajó, amely felveszi és Olaszországba viszi az embereket.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...