15 C
Budapest
2024. február. 27. kedd

Háború: Teljes mozgósítás oroszországban, Putyin a Nyigatnak üzent!

Dátum:

Megosztás:

Vlagyimir Putyin elnök elrendelte Oroszország első mozgósítását a második világháború óta előszőr, figyelmeztetve a Nyugatot, hogy ha folytatja az általa „nukleáris zsarolást”, Moszkva teljes arzenáljának erejével válaszol

– írja a Reuters

„Ha országunk területi integritása veszélybe kerül, minden rendelkezésre álló eszközt meg fogunk használni népünk védelmében – ez nem blöff” – mondta Putyin a nemzethez intézett televíziós beszédében, hozzátéve, hogy Oroszországnak „sok fegyverrel kell válaszolnia”.

Az Oroszországból induló egyirányú járatok gyorsan elfogytak, miután Putyin elrendelte 300 000 tartalékos azonnali behívását, az orosz ellenzék pedig tiltakozásra szólított fel. Az ukrán főváros Kijev lakói a kétségbeesés jeleként utasították el Putyin lépését, és bizalmukat fejezték ki saját fegyveres erőik iránt, hogy kiűzzék az orosz csapatokat országukból.

Az Európai Unió végrehajtó testülete felszólította Putyint, hogy hagyjon fel „meggondolatlan” nukleáris szerencsejátékával, míg Nagy-Britannia szerint komolyan kell venni a fenyegetéseket. Íme, hogyan reagált a világ.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Alekszandr Glushko elmondása szerint szülővárosa, az északkelet-ukrajnai Izium orosz megszállásának utolsó két hetét orosz katonák börtönben töltötte egy rendőrőrs romjai között, ahol elektromos vezetékekkel kínozták meg.

Ferenc pápa azt mondta, hogy az ukránok vadságnak, szörnyűségnek és kínzásnak vannak kitéve, és „nemes” népnek nevezte őket, akik mártírhalált halnak. Íme, amit most tudni kell az orosz-ukrán konfliktusról.

reuters

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elhunyt Roberto Messina, a Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek egyik visszatérő mellékszereplője – videó

90 éves korában érte a halál Floridában, Isten nyugosztalja! Videó Hirmagazin.eu

Rövidesen tisztázódhat egy fontos dolog a kegyelmi ügy kapcsán

Hamarosan lezárul a vizsgálat, mely azt hivatott kideríteni, hogyan kerülhetett bele a Kúriai Döntések című folyóiratba a kegyelmi...

Rémálom Piliscséven: buszsofőr manőverezett a sínen, amikor jött a vonat – videó

A sorompót is letörő sofőrnek nagy szerencséje volt, mert még pont át tudott hajtani az állomásra érkező vonat...