10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Háború dúl Velence utcáin

Dátum:

Megosztás:

Besokalltak az olasz város lakói, megelégelték a turisták sosem szűnő rohamát, és ezért még a városvezetéssel is harcba szállnak.

Rendszeresen panaszkodnak a velenceiek arra, hogy a tömegturizmus miatt a városukban pokolivá vált az élet, de a polgármester újabb ötlete végleg kicsapta náluk a biztosítékot. Luigi Brugnaro ugyanis a hosszú hétvégére beléptető kapukat telepített a legnépszerűbb turistacélpontok környékére, hogy ezáltal valamennyire szabályozni lehessen a látogatók tömegét. Ezeken csak azok léphettek volna át, akiknek van „Velence-kártyájuk”, e nélkül hosszabb kerülő úton lehetne csak megközelíteni az épületeket, állomásokat, fő utcákat. A kapuknak azonban már csak az emléke él, mert a feldühödött lakosok egytől egyig lebontották őket.

Ez nem a polgármester városa, nem is a rendőrségé, és végképp nem a turistáké! Ez a Velencében élők városa! Ellenezzük, hogy ellenőrző kapukat tegyenek a városunkba. Velence haldoklik, a polgármester pedig azt szeretné, ha nem is élne itt senki

– mondta az egyik tüntető.

Egy másik férfi szerint a kapuk semmit nem oldottak volna meg, és a városházának inkább azzal kéne foglalkoznia, hogy hatékony politikai megoldásokat vezet be a problémára.

Velence nem egy vidámpark!

– mondta.

A tüntetésnek végül a rendőrség vetett véget, a kapukat pedig ígéretük szerint a lehető legrövidebb idő alatt fogják visszatelepíteni.

A múlt év óta állandósult a feszültség Velencében, a helyiek le szeretnének számolni a tömegturizmussal:tavaly naponta 60 ezer látogató érkezett az 55 ezres lakosú városba.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...