-6.7 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Háború a karácsonyért: lángokban állt Párizs

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ün­nepre ké­szül­tek szer­dán a fran­ciák, de az öröm hamar pá­nikba csa­pott át, mikor közel száz tün­tető lán­gokba bo­rí­totta a Champs Ely­sée-t.

Ünnepre készültek szerdán a franciák, de az öröm hamar pánikba csapott át, mikor közel száz tüntető lángokba borította a Champs Elysée-t.

Párizsban kiemelt ünnep a karácsonyi fények meggyújtása, a sokak által vágyott feladatot idén Johnny Depp és Vanessa Paradis lánya, Lily-Rose Depp nyerte, a fiatal modellt azonban felfegyverzett rendőrök menekítették ki a helyszínről.

Háború a karácsonyért: lángokban állt Párizs
Lily-Rose Deppet biztonságba menekítették (Fotó: Europress / Philippe Lopez – AFP)

A párizsiakat az háborította fel, hogy a városvezetés úgy döntött, idén nem rendezi meg a Champs Elysée sugárúton a hagyományos karácsonyi vásárt, és az óriáskereket sem állítják fel. A franciák számára ez a vásár olyan, mint nekünk, magyaroknak a Vörösmarty téri, így érthető a felháborodásuk. A városatyák érvei szerint egyrészt biztonsági okokból kell búcsút inteni az eseménynek, hiszen a terroristák bármikor lecsaphatnak a tömegben, másrészt pedig a vásár rég elvesztette régi célját, csak a bóvli kínai árukról és a turisták kizsebeléséről szól. Az óriáskerék pedig állításuk szerint ront Párizs kulturális-történelmi összképén.

Ebbe azonban a főváros lakói nem akarnak beletörődni, és száznál is többen erőszakosan próbálták ezt a világ tudtára adni. Így a fénygyújtás alatt még csak fütyültek és kiabáltak a tüntetők, majd elszabadultak az indulatok: többen petárdákat, kukákat gyújtottak, a rendőrök felé palackok és dudák repkedtek, és csak a könnygázt bevető rohamrendőrök bírták megfékezni a tüntetőket. Sérültekről nem érkeztek hírek, a rendőrség pedig nem hozta nyilvánosságra, hány tüntetőt vettek őrizetbe.

Párizs utcáin kezdenek megszokottá válni az eldurvuló demonstrációk, az utóbbi hetekben rendszeresen tüntettek Emmanuel Macron tervezett gazdasági reformjai ellen is, de ez volt az első alkalom, hogy a párizsiak a szokásos karácsonyukért harcoltak.
Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...