28.3 C
Budapest
2023. június. 2. péntek

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Dátum:

Megosztás:

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel pedig a többi lakó ellenszenvét vívta ki.

Ágoston Zoltán korábban elmondta lapunknak, hogy imádja az állatokat, és azért eteti második emeleti ablakából a galambokat, mert máskülönben éhen halnának. A Tűzliliom utcai ház többi lakóját azonban bosszantja a galambok jelenléte, hiszen mindent összepiszkítanak és betegségeket is terjesztenek.

A legfrissebb hírek itt!

A helyiek egy dolgot kérnek a bácsitól: ne etesse a galambokat. Az idős úr azonban nem szeretné magukra hagyni a madarakat…

Ágoston Zoltán szerint éhen halnak a galambok, ha nem eteti őket – Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

„Ezek nem énekesmadarak, szárnyas patkányok”

A XXII. kerületi panelház problémáját több olvasónk is átérezte, és cikkünk alatt kommentekben fejtették ki véleményüket a galambetetéssel kapcsolatban. Voltak, akik szerint rendes állatszerető a bácsi, de a legtöbben nem értették, miért az ablakából kell etetnie a madarakat, amik betegségeket is terjesztenek.

Itt a fertőzésveszély a nagy probléma…Ha a galambok odaszoknak, nagyon nehezen mennek el…Nem is értem a bácsit… Miért halnának éhen a galambok?!?!

– kérdezte Ildikó.

„Ez sajnos minden lakótelepen probléma, mert sokan nem értik, köztük ez a bácsi sem, hogy miért gond az, hogy mindent, köztük az erkélyeket, ablakpárkányokat is telepiszkítják, mert őket nem zavarja az ürülék. Szívem szerint az összes galambot odatelepíteném azoknak a lakásába, akik ezt csinálják, csak az a gond, hogy akkor is szegény szomszédok szívnának a galambpiszokszagtól” – írta Éva.

A legfrissebb hírek itt!

„Ez sajnos minden lakótelepen probléma, mert sokan nem értik, köztük ez a bácsi sem, hogy miért gond az, hogy mindent, köztük az erkélyeket, ablakpárkányokat is telepiszkítják, mert őket nem zavarja az ürülék. Szívem szerint az összes galambot odatelepíteném azoknak a lakásába, akik ezt csinálják, csak az a gond, hogy akkor is szegény szomszédok szívnának a galambpiszokszagtól” – írta Éva.

A parkoló kocsikat is összepiszkítják a galambok – Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

Minden etetés után menjen végig, az összes ablakot, korlátot tisztítsa meg. Majd elmegy a kedve az etetéstől. Ezek nem énekesmadarak, szárnyas patkányok. Vagyonokat költenek tüskékre, unatkozó emberek meg odacsalogatják őket. A bácsi is hogy ér rá, ha ápolja a feleségét. Meg kell értenie, az ő érdeke is az ürülékmentesség

– magyarázza Piroska.

„A bácsi menjen ki a parkba, aztán ott etesse a galambokat, ha már ennyire törődik velük. Ne a legegyszerűbb és legrosszabb megoldást válassza, hogy csak úgy kiszórja a párkányra a tápot, az alatta lévőket meg összepiszkítják a galambok” – javasolta Norbert.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell – A bérgyilkos (Assassin) – (Az utolsó filmek egyike) – videó

Amikor forradalmi, kísérleti emberi dróntechnológia az ellenség kezébe kerül, egy elit C.I.A. csoport vezetőjének és csapatának kell szolgálatba...

Ő az! Fotókon az intézetis kisfiúk megrontója! (18+)

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint "intézetis" kisfiúkat csalt az otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal...

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the U.S. (18+)

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the...

Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek. A népszerű böngésző levelezőprogramját,...