7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Ha rövid a neved, sikered leled!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A kutatók azt szerették volna közelebbről megvizsgálni, hogyan befolyásolják a nevek az illetőről kialakított első benyomást, és az egyének döntéshozatalát.

Ha rövid a neved, sikered leled!

Végül egyértelműen bizonyították, hogy a “név kiejtési hatás” valóban létezik, és az emberek pozitívabban ítélik meg azokat, akiknek a nevét könnyű kiejteniük. Bár a kutatók hozzátették, hogy a legtöbb ember nem ismeri ezt a jelenséget.

A vizsgálat során 500 amerikai ügyvéd karrierjét követték nyomon, és kiderült, hogy azok, akiknek könnyebb volt kiejteni a nevét, gyorsabban is kaptak munkát, mint társaik. A tanulmány szerzője szerint ez az elfogultság valószínűleg más szakmákra is kiterjed. “Az emberek egyszerűen nincsenek tisztában azzal, hogy a nevük hatással lehet a megítélésükre” – tette hozzá Dr. Laham, aki hangsúlyozta, hogy ha tisztában vagyunk ezzel a hatással, könnyebben ítélhetünk meg  igazságosabban másokat. A tanulmány az Experimental Social Psychology -ban jelent meg.

Forrás: Napidoktor.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...