4.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Ha megfizetem, tudsz….

Dátum:

Megosztás:

Blog

Ha megfizetem, tudsz….

Hofi Géza: „Tudsz úszni? Nem. Ha megfizetlek, tudsz?

Ez a kérdés nagyon sok szakma művelőinek feltehető. Az utóbbi időkben az orvosokat fizették meg és ettől jobb lett az ellátás? Tudom nem csak ezt a célt szolgálta a fizetések rendezése, hanem a hálapénz kivezetése. Sok ember regényeket tudna írni a vele történtekről. Én leírom a velem korábban történteket. 

Soha nem voltam táppénzen, azaz nem voltam komolyan beteg, majd leestem a fáról és eltört a kulcscsontom. Nem műtöttek meg, azt mondták, majd visszaforr.  Nos meg is tapadt, de nem ott ahol kellett volna, hanem lejjebb, így változott a vázszerkezetem, majd emiatt az évek alatt a gerincemben a csigolyák elcsúsztak és egyre jobban fájtak nem volt más megoldás műteni kellett. Kalandos úton eljutottam egy jó nevű orvoshoz, aki megműtött, gyorsan javultam és gyorsan el is kezdtem dolgozni, de közben újabb fájdalmaim jöttek, jeleztem, de azt mondták, majd elmúlik. Félév múlva teljesen lebénultam, lepedőben vittek el a mentősök. Ki derült, hogy a gerincem egy része kocsonyássá vált a műtét közben kapott fertőzéstől és a beépített csavarok elmozdultak, ezeket nem lehetet újból megműteni, mert akkor a gerincem elfolyt volna.  Az én orvosom, hogy ne rontsam a hírnevét egy vidéki kórházba tett át ahol nyomták belém az infúziót. Egy hétig orvost sem láttam, csak nővért semmit nem javultam, ekkor szóltam a nővérnek szeretnék beszélni az orvossal, azt üzente vissza nem ér rá, én meg visszaüzentem, hogy akkor éhségsztrájkot kezdek és felhívom a sajtót. Egy perc múlva ott volt a korház orvosa, aki elmondta az utasítás alapján teszik a dolgukat és ő egy héten belül talpra állít. Teltek a napok semmi változás, mozdulatlanul feküdtem, rájöttek ők nem tudnak segíteni, kértem küldjenek vissza az én műtősorvosom kórházába. Ahol másik anyagot nyomjanak belém, mert az eddigiek nem hatásosak, próbálkoztak, pedig csak az elején kellett volna mintát venni és az alapján kezelni, nos egy hónapi kórház után hazamehettem mentővel, mert járni még nem tudtam majd félév után újból tudtam néhány lépést tenni. Közben megkeresett egy ügyvéd, hogy ő több pert nyert ez ellen az orvos ellen, de én nem pereltem, mert olvastam, hogy egy híres embert is megműtöttek és csak három hónap múlva kezdte azt a mozgást, amit én két hét után. Igaz őt felvilágosították, engem nem. Ez a fő probléma, hogy hiába a jó műtét, ha közben fertősét is adnak ajándékba és az utókezelés is a felépülés titka és ez a titok nem mindenkinek árulják el, pedig akkor még lehetet hálásnak lenni és az én hálám is több számjegyű volt. Jelenleg is fájdalom minden lépés, de nem engedek műteni, mert még így ki tudok menni a levegőre és mások példája azt mutatja, hogy újabb műtét után még rosszabb lesz. Miért kell ennek így kennie? Korábban bejártam a világot ezek emlékeiből élek, és ha az utcavégéig elmegyek ordítani, tudnák a fájdalomtól és káromkodom, mert a vallásos nagyapám, aki nagy hívő ember volt, azt mondta csak a tehetetlen ember káromkodik, én tehetetlen lettem az életem végéig.

Gábor Frank

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...