18 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

„Ha még egyszer meglátunk rólad egy hirdetést, ba*meg, megba*unk, érted?” – Haldokló férfira támadtak az állatvédők Mogyoródon…

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mogyoród — Saját otthonában szidalmazott, köpdösött le egy az ágyban haldokló, rákbeteg férfit egy állatvédő közösség vezetője. Papuccsal is megdobálta az erőtlen és láthatóan megrémült Istvánt.

A rákos férfira támadó állatvédő állítja, a betegség nem mentség /Fotó: Facebook

A rákos férfira támadó állatvédő állítja, a betegség nem mentség /Fotó: Facebook

— Remélem, itt döglesz meg ba*meg – ilyen és ehhez hasonló, válogatott trágárságok hangzanak el a felvételen. Kevesebb mint egy perc alatt négyszer köpi le a videó készítője az ágyban fekvő, magatehetetlen haldoklót.

– Ha még egyszer meglátunk rólad egy hirdetést, ba*meg, megba*unk érted? Rád gyújtjuk ezt a házat” – így fenyegeti a haldoklót.

– Beteg lettem, nem tudtam ellátni a kutyákat – így védekezik István a felvételen. Egy elpusztult kutya miatt ment be hozzá a Szurkolók az állatkínzás ellen facebookos csoport vezetője.

A daganatos férfi épp az ágyában feküdt, amikor rátörtek. Fenyegették, leköpték, papuccsal dobálták /Fotó: FacebookA daganatos férfi épp az ágyában feküdt, amikor rátörtek. Fenyegették, leköpték, papuccsal dobálták /Fotó: Facebook

A Blikk megszólaltatta a videón beszélő férfit, aki szerint az állatok gazdája halálra éheztette házi kedvencét.

– Csak később tudtam meg, hogy beteg, de ez akkor sem mentség arra, ami azzal az állattal történt. Nem kért segítséget, csak láncra verve hagyta éhen halni a kutyát. A másik négylábú azért élte túl, mert ki tudott szabadulni a hámból és megenni, amit mások a kerítésen túlról bedobáltak élelmet – így adott magyarázatot a fellépésre a Blikknek K. Richárd.

A férfi egyébként később a Facebookon „jó hírként” közölte, hogy a kutyák gazdájának 2-3 hete van hátra. „Remélem, azt a legmélyebb fájdalmakban fogja megélni” – írta.

Így is történt, Istvánt alig több mint egy hónappal később elragadta a halál a kórházban, ahova nem sokkal a támadást követően vitték be a mentők.

A támadásról K. Richárd a Blikknek azt mondta, a felvételt korábban ők maguk tették közzé, de a Facebook törölte. Hogy néhány napja újra előkerült, amögött konkurens állatvédő szervezeteket sejt.

– Túl népszerűek vagyunk, félnek, hogy túl sok jut nekünk az adó 1 százalékából, ezért kezdtek lejárató kampányt ellenünk – jelentette ki.

Az azóta elhunyt férfiról készült régi kép mutatja: jól tartotta kutyáit. A jobb oldali fotón az állítólag éheztetett eb teteme /Fotó: FacebookAz azóta elhunyt férfiról készült régi kép mutatja: jól tartotta kutyáit. A jobb oldali fotón az állítólag éheztetett eb teteme /Fotó: Facebook

A videót magánszemélyek és állatvédő szervezetek is megosztották, köztük a Wegera György vezette alapítvány is.

– Nem is értem, hogy jön ide az 1 százalék, amit tavasszal ajánlanak fel az adózók a civil szervezeteknek, most pedig október van. Két napja találkoztunk a videóval és sokat mérlegeltünk, hogy beleálljunk-e, de nem tudunk mást tenni,mert ezzel szégyent hoznak valamennyi állatvédőre. Az emberi méltóságnál nincs fontosabb. Ami a videón történik, arra nincsenek szavak. Az pedig nem igaz, hogy a kutya éhen halt. A szomszédok elmondták, hogy beteg lehetett, nem fogadta el az ételt, hirtelen romlott le az állapota, hiába etették ők is, a kutya csak fogyott és fogyott – jegyezte meg Wegera.

Nyomozás kellene az ügyben?

Kerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, intézkedtek-e az ügyben, egyáltalán indítottak-e eljárást, és tudnak-e a videofelvételről, az azon hallható fenyegetésről, de lapzártáig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook