16.1 C
Budapest
2023. március. 25. szombat

Ha elmúlott 30 éves akkor Ön is érintett! Óriási arculcsapás jött minden 30 felettinek!

Dátum:

Megosztás:

30 – 50 év közöttiek figyelem! Akkor pofont fogtok kapni, amit életetek végéig nem fogtok kiheverni! Ez mindenkinek fájni fog kivétel nélkül és akkor csattan, amikor a legrosszabbkor jön!

Olyan nyugdíjpofon jöhet, mint korábban soha –

Önt is érintheti nemcsak a világban, de Magyarországon is a 2040-es évektől fenntarthatatlan lesz a folyó finanszírozású nyugdíjrendszer. Farkas András nyugdíjszakértő az ATV Start műsorában beszélt ennek az okairól és a megoldás lehetőségeiről is.

Elmondása szerint 2050-re a világ vezető államaiban a nyugdíjérvények miatt 428 ezer milliárd dollárra nőhet az implicit államadósság . Ez pedig a világgazdaság akkori becsült összegénél is sokkal nagyobb, ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer nemcsak a világban, hanem Magyarországon is fenntarthatatlan. A fiatalok is egyre később költöznek el otthonról, és közel 30 éves korukig rászorulnak a szülői segítségre is. A szakértő véleménye szerint komoly gondok jelentkezhetnek már a 2030-as évek közepére a nyugdíjrendszernél, ami összeomolhat 2040 után.

A szakember elmondása szerint először a gyerekeket kell eltartani, de közben emellett már a szülők, sőt még a nagyszülők is egyre nagyobb támogatásra szorulnak. Ez a helyzet pedig egyre fokozódni fog, mert előreláthatóan a várható nyugdíjak értéke a következő 15-20 éven belül egyre kisebb lesz a mostanihoz képest, ami azt jelenti, hogy egyre több lesz a kisnyugdíjas, aki az aktívak anyagi segítségére szorul majd.Idősödő társadalom – válság jöhet

Magyarországon most minden hatodik ember 65 évnél idősebb, magyarázta a szakember, egy elég biztosnak tűnő előrejelzés szerint 2030 már minden negyedik ember ebbe a korcsoportba fog tartozni majd. Sokkal nehezebb lesz a helyzet a 2050-2060-as évekre, mert ekkor már minden harmadik ember lesz idősebb 65 évesnél. Nem kell nagy matekosnak lenni ahhoz, hogy milyen komoly következményekkel kell számolni abban az időszakban.

Farkas András szerint a nyugdíjrendszer terheit elsősorban a fogyasztásra kellene terhelni, azaz megltása szerint “idősérdekű” fogyasztási adót kellene bevezetni. Eközben pedig csökkenteni kellene, majd végül meg is kellene szüntetni az élőmunkát terhelő járulékokat. A nyugdíjszakértő elmondása szerint nem tudunk kétfelé fizetni- éspedig azért nem, mert amikor 1998-tól 2010-ig a tőkefedezeti rendszer volt érvényben, azaz, a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszer, még az se bírta ki a járulékfizetés kettéosztását, mert emiatt a nyugdíjkasszában komoly hiányok keletkeztek.

A szakember meglátása szerint jelenleg a nyugdíjrendszer biztos alapokon van, mindenki megkapja a pénzét, sőt még emeléseket is kapnak az idősek, de 2036-37 lesz az az év, amikortól már “oda kell figyelni”, és 2040 után előreláthatóan már hatalmas baj lesz, mert akkor mennek majd nyugdíjba a Ratkó-unokák.A másik hatalmas problémát az jelenti, hogy jelenleg több százezer ember járulékfizetése azért esik ki, mert külföldön dolgoznak.

Forrás: tamogatas.net

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna – videó

Egész héten tornásztunk, ma még lesz 16 perc, de a vasárnap szabad, .. holnap pihenünk! Átmozgató torna időseknek! -...

Esti mese – videó

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról - videó   Hirmagazin.eu

Mai filmünk: Mark Wahlberg főszereplésével – Orvlövész – videó

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás...

Azonnal frissítsd a Google Chrome-ot! Veszélyes hibákat találtak az alkalmazásban! A jelszavak is veszélyben lehetnek!

A Google figyelmeztetést adott ki a Chrome-felhasználónak, mert veszélyes biztonsági hibákat találtak a rendszerben. A szakértők összesen hét olyan...