35 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Ha eldobható maszkot veszel, erre figyelj! Nyolcszoros is lehet az ár

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Miközben az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a járványveszély csökkentése érdekében előírás a maszkviselés, sokak fejében az él: aranyáron kapható az eldobható védőeszköz: az eldobható maszkok ára 65 és 550 forint között mozog.

Alaposan átrendezte az eldobható orvosi maszkok árát a koronavírus: ki ne emlékezne a járvány megjelenésével 350, illetve 500 forintra dráguló, korábban 100 forint körüli áron kínált eldobható szájmaszkokra?!

Tavasszal nem egy helyen hiánycikk volt az egyszer használatos védőfelszerelés, a helyzeten nyerészkedni próbálók pedig sorra indítottak webshopokat, melyek egy része azóta megszűnt vagy átalakult. Az orvosimaszk.com-on például – a honlap nevével ellentétben – ma már csak kézfertőtlenítő kapható, orvosi maszk nem. A szajmaszkbolt.hu oldalon pedig mindössze egy mondat olvasható: Az oldal nem elérhető. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne kapni 3 rétegű, egyszer használatos orvosi maszkot az interneten. A kínálat óriási, ahogy az árkülönbség is.

50 maszk – 24 ezres árkülönbséggel

A ripost a korrekt árösszehasonlítás érdekében az 50 darabos, 3 rétegű, egyszer használatos orvosi szájmaszkok között válogatva talált olyan üzletet, ahol 3250 forintot kértek a csomagért (+ 1090 forint postaköltség), míg egy másik internetes boltban 26 990 forintot (+ 1750 forint szállítási költség) kértek ugyanezért a tételért. A különbség mintegy 24 ezer forint, azaz ugyanazért az árért az olcsóbb helyen 400 maszkot kapunk!

 

Védekezés01

Fotó: Pixabay.com

Figyeljünk a darabszámra!

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a három rétegű, egyszer használatos orvosi szájmaszkoknál nem feltétlenül működik az a kereskedelmi gyakorlat, miszerint nagy tételben olcsóbb. Van olyan honlap, ahol 1000 maszknál 72 forintra jön ki a darabár ingyenes házhoz szállítással, míg másutt 70 forintot kóstál az eldobható maszk, 150 darabos megrendeléstől pedig díjmentesen házhoz viszik azt.

 

Nem mindig olcsóbb a patika

Találtunk patikát, melynek honlapján 199 forintért kínálják az eldobható szájmaszkot, egy másik internetes gyógyszertár pedig 550 forintot kér egy ugyanilyen termékért. Ezzel szemben számos webshopban 89-150 forint közötti árakon mérik a 3 rétegű, egyszer használható orvosi maszkot. Ugyanakkor bárhol és bármennyiért is vesszük a maszkot, ne felejtsük el használni! A bírság ugyanis sokszorosa lehet a legdrágább eldobható maszk árának.

ripost, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...

Földön, tengeren, levegőben, mindenhol ott lesznek a NATO katonái: Amerika jelentősen növeli a jelenlétét Európában

Az Egyesült Államok jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a NATO...

A csatornában akadtak rá a nyolc napja eltűnt német kisfiúra

Életben, és a körülményekhez képest jól van az a nyolcéves kisfiú, aki június 17-én nyomtalanul tűnt el Oldenburgban,...

Súlyos a helyzet, nagy a baj az Alföldön

Évtizedek óta nem látott súlyos aszály pusztít az országban, eddig 230 ezer hektárra nyújtott be 7 ezer gazdálkodó...