12.5 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

„Ha az enyém nem lehetsz, másé sem leszel!” – Késsel támadtak Kertész Zsuzsára – képek, videó

Dátum:

Megosztás:

Budapest — A népszerűségi listán mindig az első helyen szerepeltek tv-bemondók. Az érzelmek minden fajtájával elárasztották őket, az imádattól a gyűlöletig széles volt a skála. Ennek persze, sokan a jelét is adták.

Kertész Zsuzsát többször fenyegette meg a zaklatója /Fotó: AMCKertész Zsuzsát többször fenyegette meg a zaklatója /Fotó: AMC

Szerelmes levelek, telefonhívások, személyes találkozások szerepeltek a repertoáron. Egy férfi becsmérlő, szidalmazó telefonhívások után egy hajnalban a MTV korábbi székháza előtt késsel támadt Kertész Zsuzsára.

– Bélus megszállott rajongó volt – kezdte Kertész Zsuzsa. – Mindent eltervezett, előkészített. Édes szavakkal megkérte a kezemet, tudatta, hogy mikor lesz a Mátyás templomban az esküvőnk, mi több, bizonyságul az anyukája gyűrűjét is elhozta. Egy másik alkalommal, húsvétkor, órákon át ült egy élő nyuszival a portán, amivel engem kívánt megajándékozni. Tudta, aznap az Ablak című műsorban leszek, nem akarta elszalasztani az alkalmat a találkozásra.

06 o Kertész Zsuzsa meghívó-AMCEzt a meghívót készítette a Bélus nevű rajongó az “esküvőjükre” Kertész Zsuzsával / Fotó: AMC

Ám Zsuzsa a népszerűség árnyoldalát is megtapasztalta. Hozzá is érkeztek becsmérlő, szidalmazó telefonhívások, mi több egy éjszakai támadás emléke még mindig elevenen él benne. Radnai Péternek így mesélt erről Az első influenszerek című, az AMC Mikrón és a YouTube-on csütörtökönként jelentkező beszélgetés során.

 Kertész Zsuza 1974-től volt a Magyar Televízió egyik bemondója /Fotó: Fortepan Rádió és Televízió ÚjságKertész Zsuzsa 1974-től volt a Magyar Televízió egyik bemondója /Fotó: Fortepan Rádió és Televízió Újság

– Az MTV Szabadság téri épülete előtt történt az eset. Éjjel 2-kor, műsorzárás után, utolsóként mentem ki az épületből. Az őrség visszavonult, oltották a lámpákat.

Ahogy szálltam volna be az autómba, a bokrokból egyszer csak előlépett valaki, majd rámsziszegett: „Azonnal nyisd ki a jobboldali ajtót!”

A hangja ismerős volt. Telefonban már korábban is zaklatott, fenyegetett. Teljesen ledermedve megpróbáltam vele beszélgetni. Egyik lábam kint, a másik bent, és mintha villant volna valami a kezében, újra rám üvöltött: „Ne dumálj, nyisd ki az ajtót, különben nagy baj lesz!” Milyen a sors? Egy barátom látta, hogy aznap én vagyok adásban, gondolta, arra sétál. Amikor felfogta, hogy mi történik velem, hangosan szólongatott – idézte fel Kertész Zsuzsa.

– A támadóm futásnak eredt, a Duna felé vette az irányt, barátom utána, s miközben kergette, egyfolytában üvöltött:

„ Fogják meg! Meg akarja ölni a Kertész Zsuzsit!” Visszhangzott a környék. A férfi még egy taxiba is bevágódott, pechjére, mert a sofőr így elcsípte.

Zsuzsa órákkal később döbbent rá, mekkora bajban volt.

– Végül a rendőrségen végeztük, és kiderült, hogy tényleg volt nála egy húsz centis dikics. Akár a Hasfelmetsző Jack tipikus esete is előfordulhatott volna velem –

osztotta meg a történteket az egykori bemondónő a Blikk-kel.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Idén nem szervez a Főváros karácsonyi vásárt

Szakított” az V. kerület és a főváros, pontosabban annak nonprofit cége, a Budapest Brand a Vörösmarty téri karácsonyi...

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...