22.2 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Ha az alábbi 8 jelet észleled a testeden, azonnal menj el orvoshoz! Vedd komolyan!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A stroke egy rémisztő egészségügyi vészhelyzet, amely olyan, mintha a semmiből bukkanna elő. A probléma sok embert érinthet. A legfontosabb, hogy ha rá utaló tüneteket veszünk észre, a lehető leggyorsabban cselekedjünk.

Szakértők szerint, ha 3 órán belül észleljük a problémát és hívunk segítséget, akkor jó eséllyel helyre lehet állítani a fellépő károsodást. Különféle, specifikus figyelmeztető tünetek lépnek fel, amelyeket időben észre kell, hogy vegyünk.

Arc bénulás

A közelgő stroke egyik jellegzetes tünete az, hogy az érintett személy arca szó szerint leesik. Az érintett agyfélteke által beidegzett oldalon fogjuk látni a bénulást. Zsibbadás is jelentkezhet az arcon, lábon, karon. Ha nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy stroke-ról lehet szó, kérjük meg a személyt, hogy mosolyogjon vagy nyújtsa ki a nyelvét. Ha nem tudja teljesíteni ezt az egyszerű feladatot, akkor nagy a valószínűsége, hogy stroke-ja van.

Izomfunkció károsodás

Ahogyan az arcnál, úgy a test többi részén is felmerülhet izombénulás. Így az adott egyén lehetséges, hogy a karját sem tudja mozgatni. Próbálj ki egy szintén egyszerű módszert a felderítésre. Kérd meg a személyt, hogy emelje fel mindkét karját. Ha stroke-ja van, akkor gondja lesz a feladattal vagy lehet, hogy egyik karját sem lesz képes felemelni. Vannak olyan esetek, amikor járni sem képes a beteg.

Beszédprobléma

Egy klasszikus tünet. Sokan ebből veszik észre, hogy komoly a probléma. Az érintett személy beszéde ugyanis  egyik pillanatról a másikra teljesen elmosódik és értelmetlen lesz. Kérd meg, hogy mondjon el egy mondatot, például: “Az ég ma nagyon kék.” Ha a másik képtelen megismételni vagy érezhetően nem tiszta a beszéde, akkor stroke gyanúja áll fenn.

Ha a fentebb ismertetett tüneteket tapasztalod bárkinél, akkor azonnal hívd a mentőket, hogy idejében meg tudják tenni a szükséges intézkedéseket és megelőzhető legyen a komolyabb károsodás.

Egyéb figyelmeztető tünetek lehetnek:

  • Látásromlás
  • Szédülés
  • Zavarodottság
  • Súlyos fejfájás
  • Eszméletvesztés

tudasfaja.com

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....

Márki-Zay átvert mindenkit, lenyúlhatta a milliós kampánypénzeket

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki...