34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

“Ha a biztonsági cég embere nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, akkor a fiunk még ma is élhetne” – Babicsek Bernát szülei ügyvédhez fordultak, sok a kérdés fiuk halála körül – videó

Dátum:

Megosztás:

Babicsek Bernát szülei, miután megkapták fiuk halálával kapcsolatos nyomozati anyagokat, úgy vélik, a 41 éves színész ma is élhetne.

A gyászoló édesanya azt mondta, hogy amikor megszólalt a tűzriasztó Bernát házában, akkor az egyik biztonsági cég járőre kiment a helyszínre, látta a füstöt és még azt is hallotta, hogy valaki horkol bent. Ennek ellenére nem ment be a házba, nem kért segítséget, hanem sarkon fordult és elment.

Megszólalt a riasztó

Babicsek Bernát tavaly december 31-én otthonában 41 éves korában hunyt el. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A tragédia előtt a harmónikás otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, s bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot.

Megelőzhető lett volna a haláleset?

Bernát szülei azonban a nyomozati iratok áttekintése után úgy vélik, fiuk halála megelőzhető lett volna: „Eddig nem szerettem volna nyilatkozni Bernát elvesztéséről, mert nagyon fájt, még most is megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy a fiam már nincs itt”

Kiment a biztonsági cég járőre

A szülőket, hónapokkal fiuk elvesztése után sem hagyják nyugodni a történtek. A gyászoló édesanya szerint a halál éjjelén megszólalt Bernáth házában a riasztó, a járőr pedig kiment a helyszínre. „Utólag derült ki számomra az iratokból, hogy a cég alkalmazottja szerint a fiam még élt, amikor kint volt, mert hallotta őt horkolni, viszont a füstöt is látta”.

Dőlt a füst

Bernát édesanyja szerint a járőr azt hitte, hogy a füst a kéményből jön, pedig akkor már a szellőzőn keresztül ment ki. Márta néni nem érti, hogy miért nem tudta megkülönböztetni a kettőt.

Jelentette a diszpécsernek

„Alig pár percet volt kint, majd jelentette a diszpécsernek, hogy mit tapasztalt és elment. Azt hiszem, ha a járőr nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, ha felzörgeti Bernátot, akkor a fiunk még ma is élhetne”.

Fellebbeztek a szülők

A rendőrség közigazgatási eljárás keretein belül lezárta a nyomozást. A szülők fellebbeztek, mivel szeretnék megtudni, hogy lehetett volna-e gondosabban, körültekintőbben eljárni, ha máshogy alakulnak a dolgok a tragikus éjjelen, vajon fiuk még köztük lehetne-e?

Sok a kérdés

„A halál pontos időpontját sem állapították meg a nyomozás végére, és nem kaptunk választ arra sem, hogy történt-e gondatlanság. Tudom, a fiamat semmi nem hozhatja vissza, de nem akarom, nem tudom elhinni, hogy tíz perc alatt keletkezett a füst, a tűz és ennyi idő volt, hogy a fiam meghaljon. Azt gondolom, a járőrnek több időt kellett volna a ház körül töltenie és igenis, fel kellett volna ébreszteni őt vagy segítséget hívnia” – mondta a gyászoló anya.

Megmenthető lett volna?

„Számomra teljesen egyértelmű, hogy a haláláért semmilyen felelősség nem terheli Bernátot. A hatóság feladata kideríteni, hogy történt-e bármilyen személyi mulasztás az ügyben, adott esetben valaki szegett-e meg foglalkozási szabályt, elmulasztotta-e a segítségnyújtást és hogy megmenthette volna-e bárki Bernát életét, amennyiben a foglalkozásuk szabályait betartva járnak el. Határozott álláspontom, hogy jelen ügyet lehetetlen közigazgatási eljárás kereteiben lezárni”  – mondta Borbély Zoltán, ügyvéd, a család jogi képviselője.

kekvillogo

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...