12.8 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeFőhírekBelföldi hírekGyurcsány testőre lesz a budapesti rendészet új vezére

Gyurcsány testőre lesz a budapesti rendészet új vezére

Handl Tamás válthatja jövő szerdától Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) igazgatói posztján

– derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő keddi alakuló ülésére benyújtott előterjesztésből.

A Karácsony Gergely főpolgármester az általa jegyzett – a budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett – előterjesztésben Pető György közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését javasolja.

A rendészeti igazgatóság élére Handl Tamást, a Főpolgármesteri Hivatal köztisztviselőjét javasolja határozatlan időre a főpolgármester.

A Ripost bemutatja Handl Tamást

Handl a kétezeres évek közepe óta Gyurcsány testőre, sőt már régen több ennél. Közvetlen bizalmas, minden titkok tudója, beleértve magánéleti titkokat is. 2005-től követi árnyékként a bukott miniszterelnököt.

Annak idején Gyurcsányék megyei propaganda sajtójában meglepő módon több cikk is fényezte a Gyurcsány-testőrt, nyilvánvalóan arra utalva, hogy a miniszterelnöknek komoly tervei vannak vele. Leírták, hogy a sorkatonai szolgálat után hogyan lett belőle a Köztársasági Őrezred katonája, hogyan helyezték át aztán az úgynevezett személyvédelemhez. Itt vetett rá szemet, innen emelte ki őt a miniszterelnök, hogy aztán azóta is elválaszthatatlan társak és bizalmasok legyenek.

Gyurcsány a 2006-ban a propagandasajtó embereivel még a kedvenc testőr szüleit is felkerestette. Nagy tervei voltak ugyanis Handl Tamással, úgy hírlett, belügyminisztert akar faragni a hű testőrből.

Aztán másképpen alakultak a dolgok Handl Gyurcsány-cégek biztonsági főnökeként vészelte át a nehéz éveket. De most úgy tűnik eljött az idő…

Karácsony a főváros rendészeti parancsnokává emeli Gyurcsány testőrét. A döntés önmagáért beszél.

A Fővárosi Rendészeti igazgatóságnak az 1-es számű testőparancsnok kinevezésével Gyurcsányék ugyanis egyfajta „ellenrendőrség” szerepét szánhatják. A budapesti rendészet szerteágazó, belügyi, rendőrségi, vagyonvédelmi feladatokkal rokon tevékenysége számtalan ilyen lehetőséget kínál. Hiszen egy „közhatalmi szervről” van szó – ismerteti a portál. Ahogy a jogszabály fogalmaz:

„A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Budapest Főváros Közgyűlése irányítása alá tartozó közigazgatási szervezet. Önálló jogi személy, tevékenységének jellege alapján közhatalmi költségvetési szerv, feladatellátáshoz gyakorolt funkciói alapján önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.”

lokal, ripost

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem