Gyurcsány Ferenc: „Nem háborús infláció van, hanem Orbán-infláció” – videó

Dátum:

Gyurcsány Ferenc erőteljes beszédet mondott, a választások és a jövőbeli tervek is szóba kerültek.

Szombaton a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőinek országos tanácskozása zajlott, Gyurcsány Ferenc beszédét pedig úgy kezdte:

Ma ellenzéki politikusnak lenni az egyik legnagyobb személyes és közösségi kockázatvállalás Magyarországon.

Az erőteljes megszólalásban majd arról is szót ejtett, hogy alapkérdésekben nem értünk egyet ebben az országban, két Magyarország vitatkozik egymással.

Ez a beszélgetésük egy moziban zajlik, valójában olyan, ahogy mondani szokták mintha két mozit néznénk. Ez egy fájdalmas küzdelem. Ez egy történelmi küzdelem. Messze nem egy politikai küzdelmet folytatunk

– hangzott el Gyurcsány Ferenc beszédében.

Majd azzal folytatta, hogyha nem teremti meg annak a lehetőségét, hogy a választók egyenlő feltételek között mérlegelhessék a politikai alternatívákat, akkor a választás nem lehet tisztességes. Ahogy ő fogalmaz:Ebben nem kell akkor sem kompromisszumot kötni, hogyha a házelnök ideges. Ez legyen a legkisebb baj, hogy ideges

A jövővel kapcsolatban pedig úgy nyilatkozott, hogy nem szabad feladni azt, az elvet, mely szerint rendszerváltozásra van szükség Magyarországon.

Nem kell feladni azt az állítást sem, amelyet az ellenzék képviselt az áprilisban záródott hosszú választási kampány időszakában, hogy tudni illik: rendszerváltozásra van szükség Magyarországon. Nem lehet feladni a rendszerváltozás szándékának ügyét és nem lehet feladni azt a bennünk rejlő eltökéltséget, hogy ti és a Demokratikus Koalíció részt kívánunk venni

– tette hozzá a jövőbeli tervekkel kapcsolatban.

A Fidesz sikerének titkára is kitért, úgy gondolja: a rendszert a polgárok és Magyarország megvédésének hamis illúziója tartja fent.

Tegnap mélyponton volt a forint, nem háborús infláció van, hanem Orbán-infláció van. És most nem Bokros csomagjára kell hivatkozni, Orbán csomagja lesz az, amely százezrek elől fogja elvenni azt a reményt, amit ígértek és amivel becsapták őket, hogy könnyebb lesz az élet április harmadika után– zárta szombati beszédét Gyurcsány Ferenc.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

weblap4u banner

Népszerű

További hasonló
Related

Május 17-e az internet világnapja, azonban Magyarországon május 18-án ünnepeljük – képek, videó

Az internet világnapját május 17-én ünneplik, és ez az...

„Erős csapattal” érkezik Budapestre a kínai elnök, nukleáris együttműködés is kezdődik

Történelmi jelentőségű a kínai elnök e heti magyarországi látogatása,...

Kamion hajtott vonat elé Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében,...

Többlethalálozásról ír a statisztika.. (18+)

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis...