13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Gyurcsány Ferenc kedvenc polgármesterének újabb botránya

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A 2010 előtti baloldali időket idézi az eljárás, ahogyan László Imre DK-s újbudai polgármester egy 18 milliárd forintos közbeszerzést lebonyolított.

A vonatkozó szabályokra fittyet hányva a kiírt közbeszerzés összegét – a képviselő-testület jóváhagyása nélkül – több mint háromszorosára emelte, és az igencsak sötét, visszaélésektől hemzsegő Gyurcsány-Demszky-korszak főkertészének, Kocsis Lászlónak a cégét hozta ki nyertesként. Erről a Kontra írt részletesen. Kocsis László újra a baloldali mutyi kiemelt kedvezményezettje: cége a baloldali vezetésű önkormányzatoknál sorra nyer magas összegű tendereket. László Imre, Gyurcsány Ferenc egyik kedvenc polgármestere pedig megválasztása óta botrányt botrányra halmoz: nemrég Hitler méltatásával okozott közfelháborodást, most pedig úgy tűnik, visszatér a régi baloldali módszerekhez: 5,8 milliárd forintból indoklás nélkül 18 milliárd lesz.

 

Újbuda baloldali városvezetésének parkfelújításra kiírt közbeszerzési eljárásában, több botrányos visszaélést tárt fel a kontra.hu. Amint azt a lap összefoglalta – idézzük:

„Még februárban egy igen jelentős, 18 milliárd forint összegű, parkfelújításra irányuló közbeszerzést nyert el egy konzorcium, a Pannon Park Forest Parkfenntartó és Parképítő Korlátolt Felelősségű Társaság vezetésével a DK-s vezetésű Újbudai Önkormányzattól.

A probléma csak az volt, hogy az eredeti közbeszerzést 5,8 milliárd forintra írták ki. Sőt a keretmegállapodást a Vállalkozók és maga László Imre is 5,8 milliárd forinttal aláírta (!), majd a pár nappal később, a kitöltött elektronikus közbeszerzési rendszer űrlapjára már 18 milliárdot írtak. Persze arra vonatkozóan semmilyen indokolás nem derül ki a dokumentumokból, hogy mi volt a pár napon belüli több mint háromszoros áremelkedés oka.

A probléma csak az, hogy a DK-s polgármester által aláírt keretmegállapodás szerint és a közbeszerzési törvény szerint is szigorú feltételekhez kötött a szerződéses ár megemelése, amelyek közül egyetlen feltétel sem teljesült. Sőt: egy ilyen áremelkedést a képviselő-testületnek is jóvá kellett volna hagynia, amire László Imre elfelejtett sort keríteni.

A nyertes konzorcium mögött az a Kocsis László áll, aki a Gyurcsány-Demszky-korszak idején volt a Főkert vezérigazgatója. Utólag úgy szépítette a múltját, hogy szembeszállt Hagyóékkal, és valóban ellenük vallott. De a rossznyelvek szerint valójában azért rakták ki a Főkertből, mert szabálytalanul emelt tőkét egy, a Főkert többségi tulajdonában lévő cégben, és így akarta kijátszani a közvagyont.

Kocsis a másik érdekeltségébe tartozó céggel, a Parkfenntartóval is hasonló botrányt okozott Zuglóban, ahol egy harmadik vállalkozással, a DeerGarden Kertészeti és Szolgáltató Kft-vel már szinte állandó párosként nyerik az amúgy gyanúsan rájuk kiírt közbeszerzéseket. A Pillangó park felújítása során, hasonlóan ehhez a projekthez, úgy határozta meg – az akkor még Karácsony vezette zuglói önkormányzat – az alkalmassági feltételeket, hogy jó eséllyel csak az ehhez a körhöz tartozó cég tudjon nyerni.
Ráadásul Kocsis cége nemrég a DK-s vezetésű III. kerületben is egy 70 milliárd értékű gigatenderhez jutott a Penta Általános Építőipari Korlátolt Felelősségű Társasággal közösen”

– foglalja össze a baloldal újabb kétes ügyét a Kontra.

De ki is valójában László Imre, az Újbudát bő egy éve vezető Gyurcsány-párti polgármester, aki a közbeszerzési eljárás hivatalos menetét kikerülve emelte több, mint háromszorosára a tender összegét, hogy aztán a Gyurcsány-Demszky-éra főkertészét hozza ki nyertesként?

A 75. évében járó László Imre a kommunista diktatúra egyik kegyeltje volt. Katonaorvos, a Kádár-rendszer – túlzás nélkül – gyűlölt honvédelmi miniszterének, Czinege Lajosnak egyik fő támogatottja. Karrierje éppen Czinege minisztersége idején ívelt felfelé. Katonaorvosként egyébként fiatal kiskatonák szabadságáról is dönthetett. Később a Horn-kormány alatt a Központi Honvédkórház igazgatója lett, és karrierje tovább emelkedett.

Majd politikus lett, és Gyurcsány is megkedvelte. Ez képviselőséget, majd polgármesterséget jelentett neki.

Origo, Kontra

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a nyomozás a Schobert Norbiékat gyalázó Facebook-csoport ellen..

Mint arról korábban beszámoltunk, Schobert Norbert megelégelte, hogy éveken keresztül őt és családját pocskondiázzák A nagy Norbiréka nevezetű...

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...