-2.5 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Gyurcsány: Az önkormányzat az ellenzéki politizálás új színtere

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az önkormányzatok az ellenzéki politizálás új színterei, sokan azt figyelik, mennyire felkészült az ellenzék a kormányzásra

– mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a párt főpolgármester-helyettesének és polgármestereinek évzáró sajtóbeszélgetésén Budapesten szerdán.

Gy. Németh Erzsébet (DK) humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes azt hangsúlyozta: Budapest kulturális sokszínűsége egy olyan érték, amit a főváros vezetése meg fog őrizni az Orbán Viktor utáni időkre.

A Katona József Színház igazgatója marad – szögezte le a DK-s politikus, a színházban lezajlott zaklatási ügy kapcsán. Normálisan kezelték az ügyet – fűzte hozzá. Ugyanakkor az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan az, amit egy hasonló ügyben Dörner György, az Újszínház igazgatója tesz.

Ezután pályázati formában lehet pénzt kapni a fővárostól

Gy. Németh Erzsébet a Fővárosi Önkormányzattal kapcsolatos korábbi, megfogalmazása szerint vérlázító gazdasági ügyletekről kijelentette: ennek véget vet az új ellenzéki vezetés, ezután pályázati formában lehet pénzt kapni a fővárostól.

Az ellenzéki politikus példaként említette, hogy a Budapest Európa Sportfővárosa rendezvénysorozat 200 millió forintos költségvetéséről egyoldalnyi szöveget, egy táblázatot és színes képeket tartalmazó elszámolás készült. A költségek között több tízmilliós médiamegjelenés és szabadtéri spinning ball program is szerepel.

László Imre (DK) XI. kerületi polgármester a városrész lakáshelyzetéről szólva azt mondta: egy ilyen túlépített területen az utóbbi időszakban több mint 14 ezer lakás épült, illetve kapott engedélyt, a Lágymányosi-öböl partján 25 ezer iroda és háromezer lakás épül, miközben ennek a Gyöngyös, Szekszárd lakosságával vetekedő embertömegnek a közlekedése megoldatlan.

A polgármester hozzátette: társasházépítési tilalmat rendelt el. A dél-budai szuperkórházról a volt kórházigazgató elmondta, a Fidesz fél évtizede megígérte a beruházást, de még az alapkőletétel sem történt meg.

Eszük ágában sincs ezt a kórházat felépíteni, aztán majd ránk fogják” – jegyezte meg a kormányoldalra célozva az ellenzéki politikus.

László Imre elmondta azt is, hogy a napokban már az ötödik helyreigazítási pert nyerte meg, az önkormányzati kampány idején vele szemben a kormánypárti sajtóban megjelent nemi erőszak vádjával kapcsolatban.

Az előző vezetésnek több tízmilliós ügyvédi kiadásai voltak

Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester arról beszélt, hogy az októberi választási győzelmet követő átadás-átvétel során kiderült, hogy az előző vezetésnek több tízmilliós ügyvédi kiadásai voltak, százezer forintos óradíjakkal, 30 milliót fizettek szóbeli tanácsadásért, és volt olyan önkormányzati cég, amelyiknél nem volt munkatárs, csak fizetés.

A DK polgármestere legsürgősebbnek a parkolás megoldását tartja, a jelenlegi, december 23-án lejáró előnytelen szerződést kénytelenek voltak meghosszabbítani öt hónappal, azután viszont ha lesz egységes fővárosi parkolási rendszer, ahhoz csatlakoznak, ha nem, akkor a hatodik kerülettel fognak együttműködni.

Niedermüller Péter a bulinegyeddel kapcsolatban legsürgősebbnek a hatályos törvények betartását nevezte, február végéig az érintettek – lakók, civilek, vendéglátósok, rendőrök – részvételével konszenzusos javaslat készül a helyzet rendezésére.

„Erzsébetváros lakásállományának felmérése folyamatban van, közel félezer üresen álló, ám lakhatásra alkalmatlan lakás van, ezek felújítására jelentős összegeket fog költeni az önkormányzat” – mondta.

Németh Angéla, XV. kerületi ellenzéki polgármester elmondta, hogy a helyi Fidesz miatt október 11-ig nem volt kerületi költségvetés, de az önkormányzati választáson mind a 14 választókerületben győzött az egységes ellenzéki jelölt, így novemberben már visszamenőleg kifizethették az önkormányzati dolgozóknak az elmaradt béremelést és jutalmakat.

Jövőre pedig már lakossági véleményeket is figyelembe véve készül a közösségi költségvetés, a további tervek között szerepel Újpalotán vásárcsarnok, Rákospalotán pedig multifunkcionális rendezvényközpont létesítése.

Gyurcsány Ferenc újságírói kérdésre Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselő zaklatási ügyéről azt mondta, ha megalapozott, bizonyított, akkor közügy, de a vádak nem állnak meg. „Az intim fotó nem politikai kérdés” – jegyezte meg a pártelnök.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Avatar: A víz útja – videó

Az Avatar: A víz útja Magyarországon is rekordsiker - írja az orogo.hu Meghaladta a kétmilliárd forintot és ezzel újabb mérföldkövet...

Valentin-napi ötletek – képek

Valentin-napi ötletek, ötletes összeállítások az egyszerűtól a bonyolultig..   Képek: Pinterest Hirmagazin.eu

Tragédia! 40 utas égett halálra – videó

Gyorshajtó sofőr miatt halt meg negyven ember Pakisztánban. Túl gyorsan hajtott, emiatt megcsúszott és egy híd pillérének csapódott a...

Több ezren rekedtek a hó fogságában – videó

Több ezer ember rekedt az autójában a hatalmas hóviharban Romániában. Voltak, akik 14 órán át várták, hogy kimentsék őket...