14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Gyilkos bálnák ragadtak volna el egy családot Új-Zélandon, hajszálon múlt a tragédia – Sokkoló videó

Dátum:

Megosztás:

A ragadozók a part közvetlen közelében vadásztak.

Ijesztő videó járja körbe a világhálót. Egy családapa kétéves kislányával az új-zélandi Wellington közelében található Shelly-öbölbe, ahol három gyilkos bálna úszott oda hozzájuk a parthoz – írja az Origo.

A kirándulóknak hatalmas szerencséjük volt, az akár 8 méteresre és 6 tonnásra is fejlődhető emlősök ugyanis kíméletlenül tudnak végezni áldozataikkal.

Itt látható az esetről készült videó:

Korábban a nézelődő turistákat szállító hajóra támadtak rá a gyilkos bálnák..
A spanyol és a portugál partoknál közlekedő hajók veszélyben vannak a kardszárnyú delfinek, más néven gyilkos bálnák miatt /Fotó: profimediaA spanyol és a portugál partoknál közlekedő hajók veszélyben vannak a kardszárnyú delfinek, más néven gyilkos bálnák miatt /Fotó: profimedia

Vigo — Megdöbbentő jelenség: hajókat rongálnak a spanyol és portugál vizeken portyázó gyilkos bálnák.

Értetlenül állnak a tudósok a kardszárnyú delfineknek is nevezett emlősök eddig nem ismert agresszív viselkedése előtt: az elmúlt hetekben az állatok több tengeri járműre is rátámadtak.

Az egyik ilyen esetről felvétel is készült: a videón jól látható, ahogy az éppen La Coruna városából kiúszó szállítóhajónak egymás után tizenötször ugrik neki egy feldühödött gyilkos bálna, amely nemcsak a járműben okozott komoly károkat, de az egyik matróz is súlyos sérüléseket szenvedett.

A beszámolók szerint a támadás során a személyzet tagjai elvesztették az irányítást a hajó fölött, amit végül segítséggel kénytelenek voltak visszavontatni a kikötőbe. Figyelemfelkeltő, hogy nemrégiben Vigo partjától nem messze két hasonló eset történt.

„A gyilkos bálnák szeptember környékén minden évben kiúsznak a portugál és a spanyol tengerpartokra, csakhogy a támadások száma 2020-ban ijesztő mértékben nőtt”

– jegyezte meg Alfredo López, a tengeri emlősökkel foglalkozó galíciai kutatócsoport koordinátora.

– Augusztus 30-án például egy francia hajónak kellett segítséget kérnie a parti őrségtől, miután nekiestek a megvadult emlősök, de még ugyanazon a napon egy Mirfak nevű spanyol jachtnak is meggyűlt a baja az állatokkal.

A kardszárnyú delfin hatalmas tengeri emlős, súlya akár tíz tonna is lehet, még a fehér cápa is kitér az útjából /Fotó: GRAFA kardszárnyú delfin hatalmas tengeri emlős, súlya akár tíz tonna is lehet, még a fehér cápa is kitér az útjából /Fotó: GRAF

A legrémisztőbb esetre azonban alighanem július 29-én került sor, amikor Trafalgar közelében kilenc gyilkos bálna támadt egyszerre egy szállítóhajóra, a legénység tagjai ráadásul úgy érezték, mintha az egészet előre megszervezték volna.

Először ugyanis eltörték a kormánylapátjukat, így nem tudtak elmenekülni, majd újabb és újabb lökésekkel tovább rongálták a járművet, aminek következtében kiugrott a kormányos válla.

„Máshol nem tapasztalták még ezt a jelenséget, így az a legvalószínűbb, hogy csak a spanyol és portugál partok közelében élő gyilkosbálna-populáció tartja rettegésben hónapok óta a hajózókat. A kutatást azonban kiterjesztjük az egész világra”

– mondta dr. Ruth Esteban gibraltári kutató.

Frank Schätzing Raj című regényében ijesztően hasonlóan írja le a világ végét előrejelző eseményeket. A könyvben szerepel egy szibériai metánkitörés, ami néhány hete tényleg megtörtént, mint ahogy a kardszárnyú delfinek abnormális viselkedését is megjövendölte a szerző – persze, több más jelenséggel együtt. A regényt 2005-ben adták ki Magyarországon.

blikk, origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...