9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Gyászolnak és aggódnak a legendás együttes zenészei: az Omega elátkozott éve

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Pokoli esztendőn van túl az Omega együttes. Egy éve hunyt el a legendás zenekar billentyűse, Benkő László. A népszerű zenész halála mélyen lesújtotta a rajongókat és a zenekart is, ráadásul pár nappal Benkő elvesztése után ismét gyászolt az Omega, hiszen három nappal később korábbi gitárosuk, Mihály Tamás is elhunyt.

Kegyetlenül nehéz időszakon mentek át a zenészek. A szeretett barátaik halála miatt érzett gyász lassan múlni kezdett, talán éppen csak kezdtek magukhoz térni a sokkból, kicsit derűsebben látva a jövőt. Ám a napokban ismét szörnyű hír érkezett: kórházba került a zenekar frontembere, Kóbor János Mecky.

A banda tagjai, valamint Benkő fia, Balázs is elmesélték lapunknak, mit éreznek most.

– Nagyon nehéz ez az időszak. Nemrég volt halottak napja, most pedig az évforduló. Fájdalmas, mert ilyenkor feltépődnek a sebek. Főleg édesanyámon látom, hogy az ünnepek, az évfordulók mennyire megviselik, de ez talán már így is marad örökre kezdte lapunknak Benkő Balázs. – A Faterral a viszonyunk nem volt klasszikus apa-fia kapcsolat, inkább olyanok voltunk, mint a klónok. Annyira hasonlítottunk külsőre, gondolkodásban, világnézetben, egyszerűen mindenben. Olyan volt, mintha egy darab lettem volna belőle, és fordítva is. A halála óta olyan, mintha az egyik felem vele halt volna. Nagyon hiányzik!

08 o Benkő Balázs-fusz Benkő László fia, Balázs számára nagyon nehéz ez az időszak, még mindig fáj neki édesapja elvesztése /Fotó: Fuszek Gábor

Molnár György, művésznevén Elefánt, az Omega gitárosa is fájó szívvel emlékszik vissza zenésztársaira.

– Érdekes, mert nem tűnik úgy, mintha eltelt volna egy év. Még mindig érzem azt a fájdalmat, amit akkor éreztem, amikor kiderült, hogy meghalt Laci – mondta Elefánt.

– Kemény fickónak hittem magam, de legutóbb, amikor kimentem a sírjához és gyújtottam egy mécsest, elérzékenyültem. Mindennap hiányzik. A tiszteletére készítettem egy dalt, amelyet még ő írt, ám megmaradt kezdetleges formában, úgy hagyta ránk. A héten jelenik majd meg, az egyelőre legyen meglepetés, hogy ki énekli, de remélem, sokan szeretik majd A túlsó part című dalt büszkélkedett a zenész, aki azt is elárulta, mit tud a több mint egy hete kórházban lévő Kóborról.

– Bár a család külön kérése, hogy ne beszéljünk Mecky állapotáról, annyit a felesége, Zsóka engedélye nélkül is elmondhatok, hogy picit jobban van, a vizsgálati eredményei javuló értékeket mutattak – reménykedett Molnár.

Az együttes egykori dobosa, Ciki, azaz Debreczeni Ferenc összetörve mesélt lapunknak a mostani időszakról.

Kóbor János gyógyulásáért mindent megtesznek az orvosok Fotó: Blikk/Ponyonyi Zita Kóbor János gyógyulásáért mindent megtesznek az orvosok Fotó: Blikk/Ponyonyi Zita

– Pokoli időket élünk. Laci és Tomi elvesztése olyan volt, mintha családtagokat gyászolnánk. Hatalmas űrt hagytak maguk után. Laci halála után sok dolog nem is tudott megvalósulni. Bár a családja azt mondta, nyugodtan lépjünk fel nélküle is, biztosak voltunk benne, hogy egy évig nem koncertezünk – magyarázta elcsukló hangon Ciki. – Nehezen jönnek most is a szavak, mert ami szegény Meckyvel történik… Nehéz most a jövőt látni, mert egyáltalán nem derűs, ha arra gondolok, mi vár ránk. Még nem adtam fel, hogy újra színpadon legyen az Omega, de nagyon sok, ami az elmúlt egy évben velünk történt.

 

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RAS Archív

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...