28 C
Budapest
2022. július. 4. hétfő

Gyász: tragikusan fiatalon elhunyt a népszerű magyar színész.. Isten nyugosztalja! Hirmagazin.eu

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Népszerű, ismert és elismert színésze volt a Veszprémi Petőfi Színház társulatának. Mindössze 49 esztendős volt.

Tóth Loon halálhírét barátja Szőke Zoltán, a Barátok közt színésze osztotta meg a Facebookon – vette észre a Femina.hu.

„TÓTH LOON -színművész (1969-2018) Isten Veled, barátom, testvérem…áldott legyen utad…”  írta ki a közösségi oldalon Szőke Zoltán.

Tóth Loon 1969. augusztus 6-án született, a Vajdaságban nőtt fel. Különleges keresztnevét egy regényhős után kapta. Szülei azért nevezték el így, hogy neve könnyen megkülönböztethetővé váljék a Tóth-ok között.

Az Újvidéki Művészeti Akadémiára 18 éves korában vették fel. Szőke Zoltánnal együtt akadémista korában rendezte Halasi Zoltán, akit annyira lenyűgözött a két fiatal tehetsége, hogy szerződést és szerepeket ajánlott nekik az akkor általa vezetett Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Tóth Loon rádiósként is dolgozott, a veszprémi rádióban szerkesztőként, műsorvezetőként is ismerték.

A rengeteget dolgozó fiatal művésznél néhány éve diagnosztizálták a leukémiát, de akkor még sikerült felvennie a harcot a betegséggel, sőt, annyira megerősödött, hogy a színpadra is visszatérhetett.

Femina.hu cikke szerint a betegség második hullámával már nem bírt el. Bár a kórházi ágyon is folyamatosan dolgozott, alkotott, új ötleteken törte a fejét, erővel, hittel viselve betegségét, ezúttal nem tudott győzni.

A Veszprémi Petőfi színház így búcsúzik tőle:

“A Veszprémi Petőfi Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy 2018. október 07-én hajnalban, hosszan tartó, súlyos betegség után Tóth Loon színművész az égi társulathoz szerződött. Tóth Loon-t a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedünk. Tóth Loon 1998 óta a Veszprémi Petőfi Színház társulatának meghatározó tagja. Hangja, felejthetetlen egyénisége, különös színpadi jelenléte, betegségében is töretlen alkotóvágya örökké szívünkben él!”

Forrás: Blikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Időjárás: mutatjuk, mikor ér véget a kánikula

Kánikulával kezdődik a jövő hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot,...

Őrült Ferrari hiba: elvették a győzelmet a jobb pilótájuktól és a rosszabbnak adták

A verseny elején Csou Kuan-jü hatalmas balesete, aztán Max Verstappen autójának sérülése, majd a Ferrarik és Lewis Hamilton...

Magyarországon már népbetegségnek számít az elhízás

Hazánkban népbetegségnek számít a túlsúly és az elhízás, mivel a felnőtt lakosság mintegy 60 százalékát érinti. A koronavírus-járvány még...

Lukasenka: Már rég döntöttem arról, hogy részt veszünk a hadműveletben

„Mindig is orosz testvéreink mellett álltunk, és ez így is fog maradni” – fogalmazott a belarusz elnök. Régóta eldöntött kérdés,...
facebook